Skip to main content

Happiness

| Lennert Streuper |
We willen graag weg uit het grijze gebied, maar lopen tegen een aantal obstakels aan. Misschien is ons grootste obstakel wel het zoeken naar geluk.

Al vanaf ons eerste blog lees je onze goede voornemens om uit het grijze gebied te trekken. Er blijken allerlei obstakels te zijn, waardoor we onvoldoende in beweging komen en wachtchristen blijven. Een paar obstakels die we tegenkwamen: Angst, wetticisme(af)godsbeeld, maskers, bezit, geld, taboe, geestelijke strijd en status. Een tijdje geleden luisterde ik naar onderstaande speech. Bovenstaande obstakels zijn allemaal reëel en waarschijnlijk herkenbaar. Tim Keller legt hieronder uit dat er nóg een belangrijke reden kan zijn waardoor we niet uit ons grijze gebied weg trekken. We willen allemaal graag gelukkig zijn. Maar zoeken naar geluk, kan een enorm obstakel gaan vormen.

(de speech hieronder is een klein deel van een langere preek. Check eventueel de hele preek hier)

Comments (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer over Lennert Streuper

Lennert is ruim 40 jaar, getrouwd en vader van twee zonen. Hij was jarenlang jeugdleider en kerkt bij een evangelische gemeente. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw, vrienden of zwager te bomen over het leven.