Skip to main content

Hier gebeurt het goede gesprek, of althans een poging daartoe. Als het een beetje meezit staan er iedere maand twee nieuwe podcasts online. De podcasts zijn opnamen van gesprekken tussen Dick, Renco en/of Lennert. We hopen dat je meeluistert met ‘geloofsvoer gesprek’.

Eens per maand in je inbox?

Tweewekelijks in je podcast app?

#84 Bevindelijkheid. Wat is dat?

| Renco Schoemaker

Al langer wilde ik eens podcasten over het begrip bevindelijkheid omdat ik het nooit kon (kan) pakken. Wat doet God mensen bevinden? Dat lijkt me sowieso een zeer particuliere, individuele aangelegenheid. Ook de nadruk op een duidelijke bekering speelt een rol. Het deed mij denken aan mijn gesprekken met evangelische christenen die een nadruk leggen op een persoonlijke relatie met God – veelal met een bekeringsverhaal. Maar toch lijken mijns inziens evangelische christenen en bevindelijke christenen in veel opzichten níet op elkaar. Hoe zit dat? Na deze opname begrijp ik er iets meer van. Hopelijk jij na het luisteren ook. Dank aan Ad die met ons dit onderwerp wilde aansnijden.

#83 Christenen en duurzaamheid

| Renco Schoemaker
Dick en Renco gaan over christelijke duurzaamheid in gesprek met twee nogal verschillende gasten: Marcel en Job. Het levert een lekker scherp gesprek op.

#82 40dagentijd – de haan die kraait

| Renco Schoemaker
Deze laatste aflevering van het zesluik gaat over de veroordeling van Jezus én die van Petrus: door de haan. Zelfbehoud versus zelfopoffering.

En nog veel meer podcasts…!

#81 40dagentijd – zonder het zwaard

| Renco Schoemaker
Petrus grijpt naar het zwaard om Jezus te verdedigen tegen zijn arrestatie. Maar het is Jezus zelf die de-escaleert: zonder het zwaard.

#80 40dagentijd – Jezus’ eenzaamheid

| Renco Schoemaker
Vandaag gaat het over de eenzaamheid en verlatenheid die Jezus ervaart wanneer zijn vrienden er niet voor hem zijn in Getsemane.

#79 40dagentijd – Pétrus ziet het

| Renco Schoemaker
Predikant Evert Jan heeft het met Dick en Renco weer over Petrus. Maar dit keer op een heel andere manier: hij ziet Jezus immers echt.

#78 40dagentijd – hoe aanvaarden?

| Renco Schoemaker
Renco en Dick gaan in de veertigdagentijd wederom het gesprek aan met predikant Evert Jan. Vandaag over de voetenwassing van Jezus bij Petrus.

#77 40dagentijd – dubbel verraad

| Renco Schoemaker
Renco en Dick gaan in de veertigdagentijd wederom het gesprek aan met predikant Evert Jan. Vandaag over het verraad van Petrus (en Judas).

#76 De dalende relevantie van Jezus

| Renco Schoemaker
Hoe inspirerend, populair en relevant is Jezus anno nu? De EO deed er onderzoek naar en Dick, Lennert, Bert en Renco bespreken de uitkomsten.

#75 Later toch (weer) gaan geloven

| Renco Schoemaker
Renco en Dick gaan in gesprek met Lennert en zijn vader Bert over het proces van christen worden als twintiger of dertiger adhv 3 interviews.

#74 Gebed organiseren – waarom?

| Renco Schoemaker
Dick en Renco praten met Saskia over het waarom en de kracht die uit kan gaan van gebed. Is gebed nodig? Speciaal voor tieners?