geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.

 

Hier gebeurt het goede gesprek, of althans een poging daartoe. Als het een beetje meezit staan er iedere maand twee nieuwe podcasts online. De podcasts zijn opnamen van gesprekken tussen Dick, Renco en/of Lennert. We hopen dat je meeluistert met ‘geloofsvoer gesprek’.

Eens per maand in je inbox?

Tweewekelijks in je podcast app?

#46 Schuld, vergeving en verzoening

| Renco Schoemaker

Aflevering #45 en deze werden achter elkaar opgenomen in de podcaststudie van zwager Len, in Deventer. Wij praten dus gewoon door afgezien van een korte pauze, maar jij als luisteraar hebt er tenminste twee weken tussen zitten. Dat blijft een vreemde gewaarwording: de tijd tussen opnemen en online zetten. Bij sommige gesprekken zit daar best lang tussen omdat je dan in het vooruit werkt teneinde de frequentie van een tweewekelijkse podcast te kunnen waarmaken – ook als het opnemen een keertje niet uitkomt. Enfin, veel plezier met deze. Later zal ik nog meer schrijven over schuld(ig).

#45 Schrale kerkdienst

| Renco Schoemaker
Dick vertelt in deze aflevering over een zogenoemde schrale kerkdienst waar hij onlangs bij was. Renco en Lennert zoeken naar zijn punt.

#44 Onder de kerkdeken

| Renco Schoemaker
In deze aflevering gaat Renco in gesprek met kerkgenoot Marjan en introduceren ze de term kerkdeken. Luister zelf om erachter te komen wat dat betekent.

En nog veel meer podcasts…!

#43 Christelijke boosheid

| Renco Schoemaker
Vandaag een gesprek tussen Dick en Renco over boosheid en woede. Waarom lijkt dit de minste van de emoties te zijn onder christenen? O ja, én beter stemgeluid!

#42 Geloofsgroei door leeftijd?

| Renco Schoemaker
Lennert, zijn vader Bert en Renco gaan nog een tweede keer in gesprek over geloofsgroei. De vorige aflevering ging over (s)preken en deze gaat over ouder worden.

#41 Geloofsgroei door de preek?

| Renco Schoemaker
In deze aflevering gaan Lennert en Renco in gesprek met Bert – Lennerts vader – over de preek. Wat mogen en kunnen we er van verwachten?

#40 Omgekeerde vlag

| Renco Schoemaker
Seizoen 3 is van start! Dick en Renco gaan in gesprek over de omgekeerde vlag, polarisatie en de rol van de politiek en de christelijke partijen in die politiek.

#39 Refolutie

| Renco Schoemaker
In deze laatste aflevering van het seizoen praten Dick en Renco na over het Powned tweeluik Refolutie – over de reformatorische aantrekkingskracht.

#38 Geloofsimpasse

| Renco Schoemaker
Lennert en Renco beginnen deze aflevering mokkend, maar stelden later vast dat het alsnog een interessant, open en eerlijk gesprek werd. Over verandering in geloof en een impasse die zich aandient.

#37 Rolmodellen

| Renco Schoemaker
We hebben of willen allemaal rolmodellen, ook in ons geloof. Dick en Renco gaan er over in gesprek in deze nieuwe aflevering van geloofsvoer gesprek.

#36 Geloofsverschil (in je relatie)

| Renco Schoemaker
Een openhartig gesprek tussen Renco en luisteraar/vriendin Annet over in je relatie samen verschillend, of niet (meer) geloven. En over elkaar daarin toch kunnen en willen vinden.

copyright © geloofsvoer - 2013- - powered by YOOtheme.

volg ons   —