geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

Hier gebeurt het goede gesprek, of althans een poging daartoe. Als het een beetje meezit staan er iedere maand twee nieuwe podcasts online. De podcasts zijn opnamen van gesprekken tussen Dick, Renco en/of Lennert. We hopen dat je meeluistert met ‘geloofsvoer gesprek’.

Eens per maand in je inbox?

Tweewekelijks in je podcast app?

#35 Pionieren

| Renco Schoemaker

Zo langzaamaan professionaliseert de podcastuitrusting van geloofsvoer gesprek. De technische skills om dat om te zetten naar een kwalitatief goede opname blijven soms nog wat achter, en dat speelt ook wat in deze aflevering. Onwetend daarover vonden Dick en ik het aangenaam weer ‘in het echt’ op te nemen en dat voor het eerst met z’n tweeën. Uiteraard namen wel al eerder in het echt op met ook Lennert (blijven we doen natuurlijk!). Een gesprek over de grenzen van (kerk)pionieren.

#34 (on)geloofsjaloezie

| Renco Schoemaker
Dick, Lennert en Renco bevragen elkaar in deze podcastaflevering over hun jaloezie naar niet-gelovigen. Een zelden gestelde vraag met verrassende antwoorden.

#33 Determinisme

| Renco Schoemaker
In deze aflevering van podcast geloofsvoer gesprek gaan Dick, Lennert en Renco in gesprek over (religieus) determinisme. Leuker dan je denkt.

En nog veel meer podcasts…!

#32 Afstand en vergeestelijking

| Renco Schoemaker
Dick en Renco in gesprek over de afstand die de vergeestelijking van praktische (kerk)uitdagingen kan opleveren. Zijn praktische zaken óók altijd geestelijk? Luister mee en reageer.

#31 Een boekenclub, huh?

| Renco Schoemaker
Nietsvermoedend bezochten Dick en Renco een boekenclub rond het boek Raak De Wonden Aan van Thomas Halik. Het bleek geen lezing, maar was erg interessant. En niet alleen vanwege het boek.

#30 Doordeweekkerk

| Renco Schoemaker
De kerkdienst altijd met stip op 1? Dick en Renco verkennen een meer doordeweekse invulling van de kerk, maar bovenal de vraag hoe dat zich verhoudt tot de zondag.

#29 Waarheidszoekers

| Renco Schoemaker
Ditmaal een gesprek tussen Dick en Renco over de lastigheid van het complotdenken anno nu. Zitten we nog in wel dezelfde werkelijkheid?

#28 Individualisme

| Renco Schoemaker
Dick en Renco gaan in gesprek over de zoektocht naar een groter verhaal, naar iets dat boven onszelf uitstijgt en de relatie tot het seculiere individualisme.

#27 Waarom geloven?

| Renco Schoemaker
Ook deze aflevering is een gesprek tussen Lennert, Dick en Renco. Waarom geloven zij eigenlijk? Daarop komen drie nogal uiteenlopende antwoorden.

#26 Geloofsgeluk

| Renco Schoemaker
In deze aflevering gaan Dick, Lennert en Renco samen in gesprek over de vraag of geloof/religie (meer) geluk brengt in je leven. En niet digitaal dit keer, maar alledrie bij elkaar.

#25 TV-seriepraat

| Renco Schoemaker
In aflevering 25 praten Dick en Renco over TV-series die wel en niet de moeite waard zijn. Wat maakt een serie (heel) goed? Alleen luisteren wanneer je van TV-series houdt..

copyright © geloofsvoer - 2013-

Powered by YOOtheme.