Skip to main content

Hier gebeurt het goede gesprek, of althans een poging daartoe. Als het een beetje meezit staan er iedere maand twee nieuwe podcasts online. De podcasts zijn opnamen van gesprekken tussen Dick, Renco en/of Lennert. We hopen dat je meeluistert met ‘geloofsvoer gesprek’.

Eens per maand in je inbox?

Tweewekelijks in je podcast app?

#90 Hoe te denken over Gods heiligheid?

| Renco Schoemaker

Het slot van seizoen 4! Deze aflevering met Almatine namen we al een aantal weken geleden op en het leek ons aardig het seizoen af te sluiten met haar als gast. We togen op een woensdagochtend naar de Open Poort in Hattem waar we na een leuke kennismaking deze aflevering opnamen. Almatine is duidelijk gewend te podcasten en volgens mij komt dat de opname en het gesprek ten goede. Dank voor het luisteren naar seizoen 4, veel plezier met deze laatste en tot na de zomer!

#89 Wetenschap en (blijvend) geloof?

| Renco Schoemaker
Een openhartig gesprek tussen Dick en Renco met gast Riekel over het effect van wetenschap op geloof. Hoe beantwoord je de grote vragen met en zonder de wetenschap?

#88 Met je tiener naar de kerk?!

| Renco Schoemaker
Een vervolggesprek tussen Dick en Renco met Len en Wim. Dit keer over de lastigheid met tieners en de kerk: waarom zouden ze mee?

En nog veel meer podcasts…!

#87 Kerkje spelen

| Renco Schoemaker
Vriend Wim is te gast met zwager Len en samen met Dick en Renco verkennen ze de zin en onzin van samen kerk(je) zijn/spelen.

#86 Gelatenheid en gedrevenheid

| Renco Schoemaker
Dick en Renco gaan in gesprek met een reflecterende Jaco over wijsheid in gelatenheid en gedrevenheid in de kerk en het leven.

#85 De rol van muziek in de kerk

| Renco Schoemaker
Dick en Renco bespreken met Adri de mooie en lastige kanten van muziek in de kerk(dienst). Soms klopt een dienst gewoon helemaal, toch?

#84 Bevindelijkheid. Wat is dat?

| Renco Schoemaker
Dick en Renco praten met Ad over wat nu eigenlijk bevindelijkheid is. Wat en hoe doet God mensen bevinden?

#83 Christenen en duurzaamheid

| Renco Schoemaker
Dick en Renco gaan over christelijke duurzaamheid in gesprek met twee nogal verschillende gasten: Marcel en Job. Het levert een lekker scherp gesprek op.

#82 40dagentijd – de haan die kraait

| Renco Schoemaker
Deze laatste aflevering van het zesluik gaat over de veroordeling van Jezus én die van Petrus: door de haan. Zelfbehoud versus zelfopoffering.

#81 40dagentijd – zonder het zwaard

| Renco Schoemaker
Petrus grijpt naar het zwaard om Jezus te verdedigen tegen zijn arrestatie. Maar het is Jezus zelf die de-escaleert: zonder het zwaard.

#80 40dagentijd – Jezus’ eenzaamheid

| Renco Schoemaker
Vandaag gaat het over de eenzaamheid en verlatenheid die Jezus ervaart wanneer zijn vrienden er niet voor hem zijn in Getsemane.