Skip to main content

geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.

 

Alle blogs, lyric posts en podcasts van Renco

In 2014 startte Renco met zijn zwager Lennert de blog geloofsvoer.nl. Eind 2015 stopte Lennert met bloggen en eind 2018 kwam Dick ‘aan boord’.

Op deze pagina vind je alles van Renco overzichtelijk bij elkaar. Het zijn veelal blogs, maar soms ook lyric posts of podcasts.

Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.
Concertverslag – La Dispute

#62 Lichaam én/óf geest?

| Renco Schoemaker
Een dominee op een verjaardag met een wijntje of biertje – gewoon of ongewoon? En waarom dan? Bert, Lennert, Dick en Renco duiken er eens in.

Geen zin meer

| Renco Schoemaker
Vandaag blogt Renco over zijn keuze te gaan stoppen met bloggen. Het gaat, na al die jaren, ineens over kosten en opbrengsten. Hoe zit dat?

#61 Geloof, ongeloof en onverschilligheid

| Renco Schoemaker
Waarom en wat gelooft de één wel en de ander niet? Een zoekend, eerlijk en open gesprek tussen Dick en Renco en gast Danielle over geloof en relevantie.

#60 De weduwen en wezen van nu

| Renco Schoemaker
Renco in gesprek met debutant Job over Jakobus 1:27: de weduwen en wezen plus de oproep niet aan de wereld gelijk te worden. Wat betekent dat allemaal anno nu?

#59 Het effect van (kerk)woorden

| Renco Schoemaker
Dick en Renco in gesprek over het bovengemiddelde gebruik van de woorden ‘mogen’ en ‘mooi’ binnen de kerk, en wat daar het onbedoelde bijeffect van is.

Berlin ’38

| Renco Schoemaker
In 1994 maakte de hard-rock band Jerusalem het ingetogen nummer Berlin ’38 op hun succesalbum Prophet. Het zal je niet onberoerd laten.

#58 Protestanten over katholieken

| Renco Schoemaker
Dick en Renco in gesprek over de belerende toon die protestanten (kunnen) aanslaan tegen katholieken: Andries Knevel en Thomas Quartier figureren.

#57 Niet te vermijden lijden

| Renco Schoemaker
Onderweg naar Pasen verschijnen er in de lijdenstijd vier afleveringen waarin Dick en Renco in gesprek gaan met predikant Evert Jan. Vandaag het slot.

Geloofsvoer (gesprek)

| Renco Schoemaker
Renco schreef een stuk over geloofsvoer (gesprek) in het kerkblad van zijn gemeente in Zwolle. Ruim 9 jaar geloofsvoer (gesprek) in vogelvlucht.

#56 Honger naar wonderen

| Renco Schoemaker
Onderweg naar Pasen verschijnen er in de lijdenstijd vier afleveringen waarin Dick en Renco in gesprek gaan met predikant Evert Jan. Vandaag deel 3.

#55 Liefde van een zondares

| Renco Schoemaker
Onderweg naar Pasen verschijnen er in de lijdenstijd vier afleveringen waarin Dick en Renco in gesprek gaan met predikant Evert Jan. Vandaag deel 2.

Kijkje achter de schermen 6

| Renco Schoemaker
Een nieuwe blog achter de schermen van de podcast geloofsvoer gesprek. Hoe en waarmee maken we die? Het staat hier allemaal op rij.