geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

Alle blogs, lyric posts en podcasts van Renco

In 2014 startte Renco met zijn zwager Lennert de blog geloofsvoer.nl. Eind 2015 stopte Lennert met bloggen en eind 2018 kwam Dick ‘aan boord’.

Op deze pagina vind je alles van Renco overzichtelijk bij elkaar. Het zijn veelal blogs, maar soms ook lyric posts of podcasts.

Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.
Il vangelo secondo Matteo

#21 Vakman, maar wel christen

| Renco Schoemaker
Een gesprek tussen Lennert en Renco over de zin en onzin van degelijke, objectieve én christelijke journalistiek. Vakman, maar wel christen… Wat roept dat bij jou op?

Het wíllen zien

| Renco Schoemaker
Vandaag de diepte in met Renco in zijn blog over de interpretatie van Bijbelteksten. Over het verschil tussen dat wat er stond (OT), staat (NT) en dat wat je wilt dat er staat (nu).

#20 Mozaïek

| Renco Schoemaker
In deze 20ste podcast aflevering gaat het gesprek over hoe ver de kerk moet gaan in het aansluiten bij de huidige cultuur. Is de klant koning of niet?

Het mooie uit elkaar halen

| Renco Schoemaker
Vandaag schrijft Renco in de blog over zijn neiging het mooie (teveel) uit elkaar te halen in een poging het te begrijpen en te doorgronden. Lees mee over religieuze flexibiliteit.

#19 Pan(en)theïsme

| Renco Schoemaker
Dick en Renco gaan in gesprek over het pantheïsme; wat is het en waarom spreekt het wel en niet aan? Ze vertillen zich aan het onderwerp, maar toch :)

Spirit Breaker – Flauros

| Renco Schoemaker
In de zomer deelde Renco een aantal rustige nummers, maar Flauros van de band Spirit Breaker is weer heerlijk hard. Voor de liefhebbers dus.

#18 Domineesland

| Renco Schoemaker
Dick en Renco luisterde beide het podcastdrieluik Domineesland en gaan in gesprek over de rol van de dominee en onzichtbare grenzen.

Kijkje achter de schermen 5

| Renco Schoemaker
Dick en Renco begonnen een jaar geleden met de podcast geloofsvoer gesprek. Vandaag een kijkje achter de schermen.

#17 Chillen, of meer?

| Renco Schoemaker
Dick en Renco gaan in deze podcast aflevering in gesprek over de spreekwoordelijke lat in het kerkelijk jeugdwerk. Mag het nog over God gaan? Of is samen chillen ook oké.

#16 Christelijke luiheid

| Renco Schoemaker
De zomer is voorbij en daar is geloofsvoer gesprek weer terug, en wel met een gesprek tussen Dick en Renco over postmoderne, postcorona christelijke luiheid. Luisteren, of ben je te lui?

Postmoderne geloofsluiheid

| Renco Schoemaker
Renco bezocht de zgn. startzondag in zijn kerk en viel met zijn neus in de boter. Weg met de postmoderne geloofsluiheid, stelt hij in deze nieuwe blog.

Gorgeous

| Renco Schoemaker
In het staartje van de (school)vakantie zet Renco nog eenmaal een rustig, ingetogen nummer centraal: ditmaal Gorgeous van Violet Burning.

copyright © geloofsvoer - 2013-

Powered by YOOtheme.