Skip to main content

Alle blogs, lyric posts en podcasts van Lennert

In 2014 startte Renco met zijn zwager Lennert de blog geloofsvoer.nl. Eind 2015 stopte Lennert met bloggen en eind 2018 kwam Dick ‘aan boord’. Met ingang van 2024 versturen we 5-6x per jaar een nieuwsbrief met titel ‘krachtvoer’.

Op deze pagina vind je alles van Lennert overzichtelijk bij elkaar. Het zijn veelal blogs, maar soms ook lyric posts of podcasts.

Lennert Streuper

Lennert is ruim 40 jaar, getrouwd en vader van twee zonen. Hij was jarenlang jeugdleider en kerkt bij een evangelische gemeente. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw, vrienden of zwager te bomen over het leven.
Album top 14 of 2018 (EN)

Twijfel, een reactie van Len

| Lennert Streuper
Eerder blogde Renco over twijfel over Gods bestaan. De vader van Len reageerde in een eerdere blog, en vandaag reageert ook Len. Lees en reageer zelf ook.

8x kring vs kerk

| Lennert Streuper
Elke week zitten we er weer: in de kerk. Ik ervaar echter meer kerk-zijn in de kring dan in de kerk zelf. Laten we de frequentie omdraaien: elke week kring, maandelijks een kerkdienst. Lees in 8 punten waarom.

Stoppen

| Lennert Streuper
Ik stop ermee, met dat bloggen. Alhoewel jullie nog niet echt van mij af zijn. Check de blog voor meer uitleg.

Christen in postmoderne tijd 6

| Lennert Streuper
Het laatste deel van de serie over de verwarde christen in een postmoderne tijd. Wat voor positie nemen we in ten opzichte van de tijdsgeest om ons heen?

No longer slaves

| Lennert Streuper
Alhoewel ik verder wilde gaan met de serie over de Postmoderne christen, is er toch wat anders uit gekomen. Mijn hoofd stond er niet naar. In deze blog lees en luister je naar iets dat bij mij op repeat stond.

Christen in postmoderne tijd 5

| Lennert Streuper
We luisteren graag naar de idealen en adviezen van onze tijdsgeest. Verliezen we niet die andere Geest uit het oog? Vandaag een blog over tijdsgeest vs Heilige Geest. Deel 5 van de serie over een christen in een postmoderne tijd.

Christen in postmoderne tijd 4

| Lennert Streuper
Christenen geloven in een absolute waarheid. De postmoderne mens (Pim) kan daar niks mee, want absolute waarheden werken beperkend en Pim gelooft in de vrijheid. Wat moet Pim hiermee in de kerk?

Christen in postmoderne tijd 3

| Lennert Streuper
De serie over christen zijn in een postmoderne tijd gaat weer verder! Vandaag deel 3: Twijfel

Focus 2

| Lennert Streuper
Wie mij een beetje kent, weet dat ik weinig heb met discipline en focus. Ik kan verdwalen in van alles en zaken die er toe doen, flink uitstellen. Elke 2 weken een blog online zetten is voor mij dus een flinke uitdaging. Het was me denk ik niet gelukt als ik het filmpje dat je kan checken in deze blog nooit gezien zou hebben. Misschien heb jij er ook wat aan…

Christen in postmoderne tijd 2

| Lennert Streuper
Deel 2 van de blogreeks over de invloed van het postmodernisme op de kerk. Wie zijn Pim en Mo en hebben ze invloed op de kerk?

Christen in postmoderne tijd 1

| Lennert Streuper
Ik voel me verward! Al jaren… De nieuwe (postmoderne?) tijdsgeest geeft een frisse wind binnen het christendom. Ik vind dit erg inspirerend, maar vraag me af of die frisse wind niet soms een verwoestende orkaan is. Blijft alles wel overeind aan het christendom? Vandaag start een nieuwe blogreeks over een verwarde christen in een postmoderne tijd.

Digitale maagband

| Lennert Streuper
De symptomen werden te erg, dus er was een drastische maatregel nodig. En nu heb ik een maagband. Een digitale welteverstaan.