Na krap twee jaar gaf mijn zwager aan niet verder te willen. In zijn afscheidsblog schreef hij over het tweewekelijks bloggen: “[Het bloggen is] als een stok achter de deur die er voor zorgt dat ik met enige regelmaat in de Bijbel duik en blijf zoeken naar contact met God.”. Ik besloot alleen door te gaan omdat ik precies dát nodig had: een terugkerende stimulans om over God, geloof en kerk na te denken. Er tijd voor te maken en dat onderdeel te laten zijn van een wekelijkse routine. Daarmee brak een nieuwe fase aan, wat ik maar 2.0 noem. Ik bleef schrijven, maar miste een maatje hierin. Een gesprekpartner. Een vriend. Deels loste ik dat op door blogs af te wisselen met muziek die mij grijpt. Die berichten doopte ik tot ‘lyric posts’. De blogs kregen gaandeweg een meer persoonlijk karakter.
Geloofsvoer 3.0
Vijf jaar geleden besloot CCC-vriend Dick zich aan te sluiten en hij schreef in zijn eerste blog over taal schrijft hij: “Precies dit hoop ik met geloofsvoer te doen. Vanuit een bottom-up benadering proberen te achterhalen: waarom doen wij, als religieuze mensen, wat we doen? En wat hebben we als (religieus) zoekende mensen eigenlijk met elkaar gemeen?” Samen schrijven en elkaar prikkelen bleek een beter vol te houden routine; er kwam nieuwe energie in. Zelf luisterde ik steeds meer podcasts en merkte dat dit medium goed combineert met andere activiteiten (afwassen, sporten, autorijden etc.) en op een zeker moment dacht ik: waarom niet? Een podcast maken kunnen wij ook.
Geloofsvoer gesprek
En dit idee mondde uit in de podcast ‘geloofsvoer gesprek’ waarin we het idee achter de geloofsvoer blog hebben doorvertaald naar een podcast. Tuurlijk, daar komt ook techniek bij kijken en niet alles lukte in één keer. Maar inmiddels hebben we een goede modus gevonden en zijn we ruim 50 afleveringen verder. Met de ene ben ik meer tevreden dan de ander, maar ze zijn allemaal oprecht. We knippen er niets uit: je hoort gewoon hoe zo’n gesprek tussen mij en Dick zou gaan zónder microfoon. Zoeken, ergeren, respecteren, verwonderen, overpeinzen en ga zomaar door. Het zit er allemaal in. For better or for worse.
Geef een reactie