Skip to main content

Stoppen

| Lennert Streuper |
Ik stop ermee, met dat bloggen. Alhoewel jullie nog niet echt van mij af zijn. Check de blog voor meer uitleg.

Bijna twee jaar lang schrijf ik voor geloofsvoer en ik heb inmiddels 42 blogs geschreven. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Daarnaast was het ook gewoon nodig: Als een stok achter de deur die er voor zorgt dat ik met enige regelmaat in de Bijbel duik en blijf zoeken naar contact met God.

Inspiratie vs transpiratie

Je voelt het waarschijnlijk al aankomen, ondanks het plezier en de stok ga ik er mee stoppen. Althans: ik stop met bloggen volgens een bepaalde frequentie. Elke twee weken een blog schrijven is niet niks en kostte me voornamelijk de laatste paar maanden steeds meer moeite. Het blijkt dat ik het lastig vind om in een korte tijd een leuke, boeiende, leerzame en prikkelende blog te schrijven. Het gevolg is dat hier meer tijd in gaat zitten dan ik zou willen. Of zou moeten willen… Daarnaast is na 42 blogs de inspiratie een beetje op.

Stok

Daarom heb ik besloten alleen nog te bloggen wanneer ik er tijd voor heb en wanneer ik vol inspiratie zit. Dat zou best regelmatig kunnen gebeuren, maar dat ga ik mezelf dus niet opleggen ;-)

En die figuurlijke stok wil ik ook even weg halen. Misschien camoufleerde het iets, laat dat dan maar tevoorschijn komen. Misschien komt er niks tevoorschijn en blijk ik die stok helemaal niet nodig te hebben. In ieder geval denk ik dat het gezond is als de blog niet de enige manier is voor mij om dichter bij God te komen.

Zwager

Mijn ‘efficiënt werkende en geïnspireerde zwager’ (echt waar en zonder sarcasme) blijft gewoon elke 2 weken een blog schrijven. Ik wil jullie voornamelijk mijzelf niet een zwart gat laten vallen op de vrijdagen die ik oorspronkelijk in zou vullen. Daarom blijf ik deze weken vullen, alleen dan niet met eigen geschrijfsel.

Linkvoer

Of ik nou blog of niet, ik lees, luister en kijk veel op het internet in een poging iets te vinden wat mij opbouwt/ prikkelt/ uitdaagt in mijn relatie met God. Soms vind ik een vondst en deze vondsten wil ik graag met jullie gaan delen. Daarom elke 2 weken linkjes naar artikelen/blogs/filmpjes/studies die volgens mij de moeite waard zijn om te checken. Zie hier: de rubriek ‘Linkvoer’ is geboren.

En mocht er toch een vondst in mijn eigen hoofd of hart naar boven drijven en blijk ik ook nog de tijd te hebben om dit in 800 woorden online te zetten, dan sla ik ‘Linkvoer’ een keertje over en kunnen jullie ouderwets een blogje lezen van mijn eigen hand.

Hartelijke groet!

Len

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer over Lennert Streuper

Lennert is ruim 40 jaar, getrouwd en vader van twee zonen. Hij was jarenlang jeugdleider en kerkt bij een evangelische gemeente. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw, vrienden of zwager te bomen over het leven.