Skip to main content

Purest Love

Being as an Ocean dwingt tot tranen met dit aangrijpende nummer

Renco wil vandaag nog meer zeggen met muziek en tipt Purest Love, van Being as an Ocean. Over een lijdende moeder en haar kind.
| Renco Schoemaker

Gisteren zette ik lyric post Breaking online omdat dat is hoe ik mij voel als het gaat om de lijdensweg die mijn moeder gaat. Zij is gebroken en ik zie machteloos toe – al jaren – hoe het licht in haar ogen dooft. Daarom nóg een lyric post: Purest Love. Een nummer van Being as an Ocean op het album met de sprekende titel Death Can Wait.

You’re hurting

Het is zwaar je moeder jarenlang te zien lijden. Je hoopt enige vorm van verlichting te kunnen brengen, maar gaandeweg kom je hortend en stotend tot de onvermijdelijke conclusie: er is niets dat ik kan doen. Niets. Er breekt iets en een ‘houd vol’ verandert van ‘houd vol, het wordt weer beter’ naar ‘houd vol, overleef ook deze dag’. Alle emoties die dat losmaakt zijn soms lastig met elkaar te verenigen en toe te laten.

Al eerder deelde ik een nummer van het nieuwe en vrij briljante album van Being as an Ocean; Swallowed By the Sea. Op het album Death Can Wait staat ook het nummer Purest Love waarin een ziek persoon centraal staat en de onmacht bij degene(n) om haar heen. Je kan je voorstellen dat dit nummer alleen op gepaste momenten opgezet wordt; het is altijd ‘raak’. In de teksten wordt naast de onmacht jegens de lijdende ook haar liefde en doorzettingsvermogen bezongen. Ik wil het lijden van mijn moeder niet op me nemen dus dit zing ik niet mee: “God I swear I would take it, every ounce of the pain. If I were given the power, my love, I’d take your place.” Ik zou er, net als zij, onder bezwijken.

Maar des te meer: “What a dream it is, to call you my own“. Want het lukt ook nog om achterom te kijken, over haar lijden heen, en haar liefde te zien. Haar opgewektheid en de offers die ze bracht voor haar kinderen. Een band die diep gaat en waarvoor ik zeer dankbaar ben. Maar tevens de oorzaak dat het zo moeilijk is. En in die worsteling gaat dit nummer nog eens aan (en de rest van het album).

Purest Love

Video

“We’re so much more than all the pain that we go through. Oh, how I wish I had relief to give you”

Lyrics

You’re hurting again
Nerves on fire, the ache in your head
All your stretching ligaments
Pulled like the tightest thread
The pain won’t relent
All of your desire commands joints of cement
You long for sunshine
But it’s a fight to rise from bed
You’ll fucking fight it
Find the strength hidden in that chest
Heart of a lion, grant her rest

We’re so much more than all the pain that we don’t show
Our bodies broken and our spirits have been misused
I know you’re scared, I am too
But my heart is stronger with you
We’re so much more than all the pain that we go through
Oh, how I wish I had relief to give to you
Oh, how I wish I had relief to give to you

She pushes on, she digs down deep
Won’t be bound by the symptoms of some disease
Warrior and queen
Tough, delicate, a rose
Willful, elegant, my home
Mountain spring
Purest love I’ve known
(Purest love I’ve known)

She pushes on, she digs down deep
Way too determined to taste defeat
Warrior and queen
Doesn’t know “back down”, won’t retreat
Tough, delicate, a rose
Willful, elegant, my home
Mountain spring
Purest love I’ve known
What a dream it is, to call you my own

We’re so much more than all the pain that we don’t show
Our bodies broken and our spirits have been misused
I know you’re scared, I am too
But my heart is stronger with you
We’re so much more than all the pain that we go through
Oh, how I wish I had relief to give you
Oh, how I wish I had relief to give you

Hate seeing you struggle
I’m left defenseless
I fucking hate feeling helpless

We’re so much more than all the pain that we don’t show
Our bodies broken and our spirits have been misused
I know you’re scared, I am too
But my heart is stronger with you
God I swear I would take it, every ounce of the pain
If I were given the power, my love, I’d take your place
Hate seeing you struggle
I’m left defenseless
I fucking hate feeling helpless

Emotional turmoil

Throughout the song, there is a recurring theme of helplessness and the desire to alleviate the suffering of the loved one. The narrator expresses a deep frustration at their inability to take away the pain, yet their love and support remain unwavering. This emotional turmoil is a testament to the depth of their bond and the lengths they would go to protect and comfort each other. Ultimately, “Purest Love” is a powerful ode to the enduring nature of love and the strength it provides in the face of adversity.

(bron)

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.