Skip to main content

#53 Klimaatcrisis en christenen

Vier christelijke kerels in gesprek over de klimaatcrisis; als dat maar goed gaat. Wat staat ons te doen als christenen en wat niet? Luister mee.
| Renco Schoemaker

Net als vorige week hadden we in deze opname veel plezier met elkaar én ging het (hopelijk) ergens over. Reinout bracht een wat toegankelijker onderwerp in dan Renco de vorige aflevering en we waren al ‘opgewarmd’. We dachten er wel wat verschillend over; hoe als christen om te gaan / te reageren op de klimaatcrisis. Als in: welke keuzes maak je in je persoonlijke leven en in hoeverre zie je daar een christelijke opdracht in? Ja, die Reinout mag nog eens terugkomen.

Show notes

Wederom een aflevering met “vier mannen van middelbare leeftijd” die met elkaar kletsen en de noodzaak zagen dat op te nemen. Weer gaan Dick, Lennert, Reinout en Renco met elkaar in gesprek en dit keer over hoe als christen om te gaan / te reageren op de klimaatcrisis. Het is wel een oprechte poging met elkaar te verkennen of een christelijke reactie/levenshouding een andere is dan een niet-christelijke. En zo ja, waarom en waar zit dat dan in?

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.