geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.

 

Jimmy Eat World – Sweetness

Onlangs bracht Jimmy Eat World haar negende studioalbum uit. Voor mij begon het allemaal met het nummer Sweetness.

Een tijdje terug schreef ik een blog over de meest invloedrijke albums in de jaren 2000-2010, in het christelijke rock/metal genre. In die tijd luisterde ik zo nu en dan ook de zogenaamde ‘seculiere bands’. Inmiddels ben ik niet meer zo overtuigd van het onderscheid, maar dat terzijde. In die jaren luisterde ik ook naar de band Jimmy Eat World die overigens wel dicht tegen het christelijke genre aan schurkte. Zie bijvoorbeeld dit artikel. M’n meest rebelse CD was zeker niet Clarity van Jimmy Eat World. Ik gok dat een album van Iron Maiden daartoe kwalificeert. Of Nightwish (maar wat een sterke muziek hè). Hoe dan ook, vandaag wat licht verteerbare kost met het zeer aanstekelijke Sweetness. Geen hoogstaande songteksten, wel een heerlijk nummer!

Video

Songteksten

If you’re listening (whoa oh oh oh oh-oh)
Sing it back (whoa oh oh oh oh)
String from your tether unwinds (whoa oh, whoa oh)
Up and outward to bind (whoa oh, whoa oh)

I was spinning free (whoa oh oh oh oh-oh)
With a little sweet and simple numbing me

Are you listening (whoa oh oh oh oh-oh)
Sing it back (whoa oh oh oh oh)
So tell me what do I need (whoa oh, whoa oh)
When words lose their meaning

I was spinning free (whoa oh oh oh oh-oh)
With a little sweet and simple numbing me
Stumble till you crawl (whoa oh oh oh oh-oh)
Sinking into sweet uncertainty

(Are you listening? Are you listening?)

If you’re listening (whoa oh oh oh oh-oh)
(If you’re listening, are you listening?)
Sing it back (whoa oh oh oh oh)
(If you’re listening, are you listening?)
And I’m still running away (whoa oh, whoa oh)
Won’t play your hide and seek game (whoa oh, whoa oh)

I was spinning free (whoa oh oh oh oh-oh)
With a little sweet and simple numbing me
What a dizzy dance (whoa oh oh oh oh-oh)
This sweetness will not be concerned with me

No, the sweetness will not be concerned with me
No, the sweetness will not be concerned with me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

copyright © geloofsvoer - 2013- - powered by YOOtheme.

volg ons   —