Skip to main content

(I’m why) Jesus Wept

Al jaren kijk ik vol verwachting uit naar de nieuwe muziek van Demon Hunter. Het album Outlive voldoet en bevat het pakkende nummer ‘Jesus Wept’.

Een christelijke (metal)band met een illustere naam als ‘Demon Hunter‘ trekt de aandacht. Combineer dat met het zeer uitgesproken artwork en je hebt soms, laat ik zeggen, boeiende gesprekken over de geloofsovertuiging van de ‘lieden’ in dit gezelschap. Voor de mensen die zich thuis voelen in de harde christelijke muziekwereld is Demon Hunter in veel gevallen een iconische band. Zelf mogen ze graag verwijzen naar de band Living Sacrifice als de grondleggers van het genre, maar inmiddels verwijzen veel jongere bands juist naar Demon Hunter. Op 31 maart kwam het langverwachte album Outlive uit met daarop het nummer Jesus Wept wat er erg toepasselijk vond in de 40 dagen tijd. Dit jaar geen ‘De Dood van de Zoon’. Maar wel het besef dat Jezus écht mens was; hij huilde. En dat deed hij ook om mij.

Lyric Video

Songteksten

Give me the call and the power to be
Show me the will to lead and see me reign
Take me to a higher pain
Sever the burden and tell me to run
Open the gates of mercy when I come
Give me every want in vain…
Or give me none

Give me…

Eyes wide
See red
I’m why
Bloodshed
So I don’t forget
I’m why
I’m why Jesus wept

Show me the weight of a fury divine
Bury the dark inside, let waste the flood
Drown us in holy blood
We are the shallow, the scoffers of Hell
Shatter the path of self into the black
Take me to the end of hope…
And bring me back

Give me…

Eyes wide
See red
I’m why
Bloodshed
So I don’t forget
I’m why
I’m why Jesus wept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer over Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.