Skip to main content

Spirit and the Bride -Doxology

| Renco Schoemaker |
Kennelijk is Doxology een bekend worship nummer. Ik kende het nog niet, maar deze uitvoering van Spirit and the Bride pakte me direct.

Een voor mij onbekende band: Spirit and the Bride. Ik kwam ze op het spoor via de uitstekende website IVM. De stijl doet me denken aan Sleeping Giant waar ik eerder het nummer Tithemi van deelde, maar dan wat rustiger. Prachtig hoe dit nummer Doxology opbouwt naar een geweldige mix tussen het refrein en het couplet. En dat ‘amen’ op het einde bezorgt me bij elke luisterbeurt weer kippenvel. En ik vind het opvallend, en troostend, dat ik de behoefte heb juist dit nummer keer op keer aan te zetten. En ook hier met jullie te delen. Net kreeg ik het nieuws dat een dierbare kennis van me – en met deze kwalificatie doe ik hem (voor nu bewust) schrijnend tekort – is overleden. Zijn overlijden, en daarmee ook het bericht, komt als donderslag bij heldere hemel. Ik heb er veel verdriet om.

Nummer

[bandcamp width=100% height=120 album=3448410874 size=large bgcol=ffffff linkcol=FB9E39 tracklist=false artwork=small track=1405444797]

Songteksten

Praise God from Whom all blessings flow
Praise Him, all creatures here below
Praise Him above, ye heavenly hosts
Praise Father, Son and Ho- ly Ghost

Let earth and heavenly saints proclaim
The power and might of His great Name
Let us exalt on bended knee
Praise God, the Holy Tri- ni- ty

Chorus
Praise God, praise God, praise God, Who saved my soul
Praise God, praise God, praise God from Whom all bless-
Ings flow

Praise to the King, His throne transcends
His crown and Kingdom never end
Now and throughout eternity
I’ll praise the One Who died for me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer over Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.