Skip to main content

Wat bezielt de kerk? 2

Interessante filmpjes en artikelen over de relevantie van de kerk.

In mijn laatste blogpost deelde ik mijn klachten, worstelingen en verlangens rondom het kerk zijn. Hieronder een aantal filmpjes en links die hier mooi op aansluiten (ze sluiten niet altijd aan bij mijn mening of visie, ze hebben mij wel geholpen bij de zoektocht naar ‘kerk zijn’). Daaronder verwijs ik je nog door naar een aantal interessante artikelen en uitzendingen.

Hier nog een greep uit verschillende artikelen en uitzendingen die ik interessant vind rondom dit onderwerp: Deze site heeft meerdere artikelen over kerk-zijn. Ook de gerelateerde artikelen zijn de moeite waard. Deze manier van kerk beleven is zo ‘out of the box’, dat het me flink aan het denken heeft gezet. Hier 55 redenen om niet naar een kerk te gaan (Erg herkenbaar! Het zet mij niet aan om daadwerkelijk de kerk te verlaten, wel om na te denken over de invulling ervan). 2 goede docu’s die flink schuren: de één geeft een bijzondere kijk in de traditionele kerk door de ogen van een progressieve vrouw, de ander kijkt mee in de charismatische hoek. Als laatste een recente ‘beweging’ die zoekt naar een nieuwe manier van christen zijn (en kerk zijn?).

Photo Credit: archangel 12 via Compfight cc

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer over Lennert Streuper

Lennert is ruim 35 jaar, getrouwd en vader van twee zonen. Hij was Jarenlang jeugdleider en kerkt bij een evangelische gemeente. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw, vrienden of zwager te bomen over het leven.