geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog van Dick of Renco. Lees en leer met ons mee.


Eve

| Renco Schoemaker | | Reageren
Renco luisterde het nieuwe album van christelijke rockband Emery en nam toch ietwat aanstoot aan de album afbeelding. Is het vooral knap dát het een reactie oproept of speelt er iets anders?

Onlangs kwam het nieuwe album van de band Emery uit, getiteld Eve. Ik ben erg positief na de eerste paar luisterbeurten. Maar toen ik de ‘cover art’ zag van het album, had ik een moment van: moet dat? Daarna luisterde ik de BadChristian podcast episode die exclusief hierover ging. Food for thought.

De afbeelding in kwestie

Album cover voor ‘Eve’ – het nieuwe album (2018) van de band Emery

Je eerste reactie

Wat roept deze afbeelding bij jou op? Indien niet bekend, neem daarin mee dat Emery zichzelf beschouwt als een christelijke rockband. Twee van de bandleden (Toby & Matt) houden al ruim 400 episodes de BadChristian Podcast gaande met Joey.

  • Haal je je schouders op?
  • Is je eerste reactie gelijk aan de mijne: ‘moet dat?’
  • Of kan deze afbeelding niet bij een christelijk album?
  • Iets anders?

De episode

Vanaf 13:30 minuten gaat het over de album cover. Matt draagt aan dat je reactie hoe dan ook ‘visceral’ is. In het Nederlands: visceraal ofwel instinctief, relatie houdend met je organen. In ieder geval geen lauwe reactie en ik ben het daar wel mee eens. Als christen word je bijna wel gedwongen er iets van te vinden. 

Het nodigt uit tot verder ontrafelen waarom deze album cover past bij dit album. De bizarre foto inclusief het bloot roept dat op (bij mij). En waarom dan toch die eerste reactie ‘moet dat?’. 

Wat vind jij?

In plaats van mijn gedachten hier uiteen te zetten, wil ik maar gewoon afsluiten met bovenstaande vraag. Ik denk dat de gehele episode de moeite van het luisteren waard is. Bijvoorbeeld op je telefoon met Soundcloud of met PocketCast voor iOS of Android of hier in een browser. Het gaat over hoe we als mannen tegen vrouwen aankijken, en hoe religie en cultuur daar invloed op uitoefenen.

Het wordt ook wat ongemakkelijk wanneer Matt z’n vrouwelijke podcast collega Reva dusdanig complimenteert dat hij er onbedoeld mee bevestigt dat vrouwen – in de ogen van mannen – mannelijke aanmoediging nodig lijken te hebben. En z’n goedbedoelde aanmoediging naar vrouwen in het algemeen heeft eenzelfde effect. 

Maar ik vond het een erg interessante discussie. Misschien jij ook? Ik hoop dat je je reactie op de afbeelding met me wilt delen. Dat kan via mail (info at geloofsvoer punt nl) of in een reactie hieronder. Dan wijd ik er nog eens wat letters aan.

O ja, even luisteren?

Renco Schoemaker
Laatste blogs van Renco Schoemaker (see all)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2020