Skip to main content

My Epic – Viscera

| Renco Schoemaker |
In 2013 kwam My Epic met het prachtige album Behold. In 2014 volgde een instrumentaal deel twee. Vandaag een voorproefje van de komende EP Viscera.

Een tijd terug deelde ik hier een nummer van de band My Epic. Dat was toen Behold van het gelijknamige album uit 2013. Van dit album brachten ze in 2014 ook een instrumentele versie van uit. Lef noem ik dat. Ik luister beide albums nog steeds met veel plezier. Een goede mix tussen indie, rock en een vleugje screamo. En uiteraard teksten die ergens over gaan. Op het album Behold vind je de ’trilogie’ Arise, Approach en Arrive. In zekere zin aanbiddingsmuziek in de derde versnelling. Zeker een aanrader! Vandaag het nummer Ghost Story van de 8 mei te verschijnen EP Viscera. Toepasselijk voor vandaag vond ik.

Video clip

Songteksten

Wake, you’re haunting me again. There you stand every time, so alive it’s scaring me to death.
Wave, you’re beckoning me in to the places between all the dreams and nightmares in my head.

Seeds will never bloom till they die,
wicks don’t shine until they’re on fire
and every newborn leaves a scar to remind.

If it costs me nothing is it worth anything?
I hear you calling me but God I am scared, still if you lead me I will follow you there

Grace, we talk as though it’s free but who can measure the cost of your son, or put a price upon your grief?
So it’s a gift but it’s not cheap.

Seeds don’t ever bloom ’til they die,
wicks don’t shine until they’re on fire
and every newborn leaves a scar to remind.

If it costs me nothing is it worth anything?
And if glory always follows the cross then God so help me I will carry it on.

The doubts still whisper inside my gut, “count the cost”, but I added it up and it keeps haunting me. Because I’ve dreamt the faces of hopeless men. I’ve seen the truth of what’s at risk and I cannot stop thinking of the sounds in hell. So let them grow louder and louder till I don’t fear anything else. Keep haunting me.

Holy Ghost, keep haunting.

If it costs me nothing is it worth anything?
I hear you calling me but God I am scared, still if you lead me I will follow you there
If it takes everything, and I’m left with nothing, I know your glory always follows the cross then God so help me I will carry it on.

Holy Ghost, keep haunting me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer over Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.