Skip to main content

Doen alsof

| Lennert Streuper |
Authentiek en echtheid vind ik erg belangrijk. En niet alleen ik heb dat hoog in het vaandel, authentiek zijn is hip. Echtheid wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Volgens mij is het als christen ook een goed streven om echt te zijn. Waarom dan die oproep van een collega-blogger om te doen alsof?

Ik ben een groot voorstander van echtheid. Authentiek is ook een beetje een trend van nu. Als je authentiek bent wordt je al snel gewaardeerd en gerespecteerd. In mijn relatie met God heb ik moeten leren dat ik ook authentiek naar God kan zijn. In mijn tienerjaren en ook als beginnend adolescent deed ik voornamelijk hard mijn best om bij God in het goede blaadje te komen.

De genade die nodig is om echt en authentiek te kunnen zijn, had ik niet voldoende ontdekt. Nu ik dit wel heb ontdekt, vind ik authentiek zijn heerlijk. Mijn vrouw vind dat ik soms wat door schiet in het ‘echt’ willen zijn. En misschien heeft ze wel een punt (meestal wel ;-)).

Ik las laatst een blog over ‘doen alsof’. Iets dat voor mijn gevoel het tegenovergestelde is van echtheid en ik liever verre van blijf. Toch roept deze blogger op om niet altijd ‘echt’ te zijn en soms te doen alsof. Het schuurt en het prikkelt als ik het lees, ik ben benieuwd wat het met jullie doet!

Lees hier de blog van Forihaveseen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer over Lennert Streuper

Lennert is ruim 35 jaar, getrouwd en vader van twee zonen. Hij was Jarenlang jeugdleider en kerkt bij een evangelische gemeente. Het allerliefst zit hij met zijn vrouw, vrienden of zwager te bomen over het leven.