Skip to main content

Don’t Let Me Go

Kippenvel bij de eerste luisterbeurt

Vandaag deelt Renco een nummer van de band Fireflight. Zangeres Dawn wist hem direct te boeien. Een prachtige album-closer, maar oordeel zelf.
| Renco Schoemaker

In mijn muzieklijst van 2020 stond op 3 het album ‘Who We Are: The Head and the Heart’ van Fireflight omdat ik het gewoon een erg goed rockalbum vind. Weinig toeters en bellen en tekstueel sterk. Vandaag deel ik de ‘album closer’ hier met jullie. Wat kan Dawn zingen zeg, prachtig. Een waardig afsluiter van een sterk album met een hoopvolle tekst.

Christmas Rock Night

Fireflight zag ik meerdere keren live op het festival Christmas Rock Night en ik ben zelfs eens  – ietwat ongemakkelijk – na een optreden blijven plakken om Dawn te complementeren met haar prachtige stem. Qua muziekstijl ligt het niet helemaal in mijn straatje en door de jaren heen raakten ze bij mij uit beeld. Dit kwam vooral door ‘overproductie’ van hun albums: te gelikt, te ‘radio-friendly’ en te poppy. Dat overkomt menig (succesvolle) band overigens, maar indien ze lang genoeg meegaan volgt daar meestal na enkele jaren het ‘back to the roots’ album en zo beschouw ik ook dit album van Fireflight. Het laatste nummer heet Don’t Let Me Go en ik vind het werkelijk prachtig. Wauw.

Don’t Let Me Go

Video

“No matter where I run or how far I fall. You’re right by my side, through it all”

Lyrics

Questions fade with no answer
Nothing’s changed, I’m still waiting for someone to care
No escape from the cancer
Torn inside from the bite of original sin
Questions fade with no answer
Nothing’s changed, I’m still waiting for someone to care
No escape from the cancer
Torn inside from the bite of original sin

I’m slipping under
Straight to the bottom
Head under water
I’m slipping under
Straight to the bottom
Straight to the bottom

I’ve lost control (I’ve lost control)
Don’t let me go (please don’t let go)
No strength left in my soul
You’re the only hope left to hold
Don’t let me go

All the pain, all the passion
Hours wasted, afraid to admit I was wrong
Try to hide with distraction
Just disguising the lies that I love to believe

I’m slipping under
Straight to the bottom
Head under water
I’m slipping under
Straight to the bottom
Straight to the bottom

I’ve lost control (I’ve lost control)
Don’t let me go (please don’t let go)
No strength left in my soul
You’re the only hope left to hold
Don’t let me go

No matter where I run
Or how far I fall
You’re right by my side
Through it all

I’ve lost control
Don’t let me go (please don’t let go)
No strength left in my soul
You’re the only hope left to hold
Don’t let me go
Please don’t let go
Don’t let me go
Please don’t let go
Don’t let me go
Please don’t let go

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.