Skip to main content

The Family Disease

Eendagsvliegen maken soms de mooiste muziek die jaren later nog beklijft.

De band Oceana bestond maar kort, maar maakt in 2009 het album Birth.Eater, geheel gewijd aan abortus vanuit een heel eigen perspectief. Vandaag deelt Renco daarvan het nummer The Familiy Disease.
| Renco Schoemaker

Er zijn van die bands die maar kort bestaan. Hier kwam al eens muziek van Staple voorbij en ik had meer muziek van ze erg graag gewild. Hetzelfde kan ik zeggen over de band Oceana (tegenwoordig: Polyenso). Onder label Rise maakte ze twee albums: The Tide (2008) en Birth.Eater (2009). Op laatstgenoemde staat het nummer ‘The Family Disease’. Voor liefhebbers: check ook nog eens Rival Choir.

Een kind dat er toch kwam

Dit album komt uit een periode waarin dit soort muziek vrij populair was. Bands knalden uit de grond, maar verdwenen soms net zo snel weer. Denk aan And Then There Where None, Confide, Intohimo, Chasing Victory en, in mindere mate, ook Nodes of Ranvier en Embodyment. Van die laatste twee schotel ik je de komende weken nog muziek voor. Oceana’s zanger zingt in The Family Disease over een voorgenomen abortus die niet lukt en het kind komt ter wereld. Hij is dat kind. Over persoonlijk gesproken. En met een krachtig eind. Overigens kan ik het gehele album aanraden.

The Family Disease

Video

“I watched you choke on me, You leave me unbalanced, You come back to break them.”

Lyrics

I’ll vomit illusions,
Trick myself that I’m happy,
But so much comes out of my mouth it’s burning me empty.

I think my heart could receive it,
Cheap impostor, where you headed?
Thank you my love, would you believe me?
Thank you my love, would you be listening?
But so much comes out of my mouth it’s burning me empty.

Feel me, my anger’s gone,
I don’t breathe I only am a son,
It’s not me (it’s not me)
I’m not real, I was never born.

I am forever alive,
I hook my heart to my eyes,
I reach from birth just to die,
I keep the devil inside I grow him in me.

I think my heart could receive it,
Cheap impostor, where you headed?
Thank you my love, would you believe me?
Thank you my love, would you be listening?
But so much comes out of my mouth it’s burning me empty.

Feel me, my anger’s gone,
I don’t breathe I only am a son,
It’s not me (it’s not me)
I’m not real, I was never born.

I watched you choke on me,
You leave me unbalanced,
You come back to break them.

Feel me my anger’s gone,
I don’t breathe I only am a son,
It’s not me (it’s not me)
I’m not real, I was never born.

I AM FOREVER ALIVE,
I TIE MY HAND TO MY EYES.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.