Skip to main content

The Beginning, The End

Een nummer dat bij de eerste keer luisteren Renco direct wist te pakken.

De band Meadows wist Renco in één keer te pakken met het nummer The Beginning, The End. Dat verdient een plekje op geloofsvoer.
| Renco Schoemaker

In een review op Indie Vision Music las ik dat een nieuwe band genaamd Meadows lijkt op Touché Amoré, Defeater en het oudere werk van La Dispute. Dan kan je direct rekenen op mijn aandacht. zeker wanneer ze muziek uitbrengen onder Facedown Records. Ik deelde lang gelezen al eens (zwaardere) muziek dit er qua thematiek op lijkt. Het is een rustig nummer met een variëteit aan zang en gesproken woord. En teksten die ergens over gaan.

The Beginning, The End

De band Meadows zegt me weinig en het album ‘In Those Days & Also After’ krijgt nog meerdere luisterbeurten, maar bij de eerste luisterbeurt sprong het nummer The Beginning, The End er direct uit voor me. Niet geheel toevallig het laatste nummer, de zgn. album-closer. Op 2:45 zit een prachtig stuk met gesproken woord, een heerlijk kippenvel-bezorgende opbouw die tekstueel uitmondt in ‘So tear me apart, tear me apart, God. Give me a new heart, God would You give me a new heart?’ Daarna is het nog even heerlijk mijmeren terwijl het nummer langzaam afbouwt naar een aangenaam einde. Luisteren dus, zou ik zeggen. En alsjeblieft: luister dan het gehele nummer in één keer.

The Beginning, The End

Video

“Give me a new heart, God would You give me a new heart? Your glory shines beyond what we see. Beyond our eyes, through eternity. So carry me away”

Lyrics

I’m carried away in this current that I made
I’m tossing and turning and I can’t break away
I’m sinking beneath the water and the waves
The weight of the world creates the wake

Caught in a raging sea
Of tears, death, and misery
I don’t know who I need to be
So take me away from me
I don’t know who I need to be
So take me away…

Alive in the world, leaving the spirit behind
Slowly, but surely
Silence filled my life
And surely, but swiftly
I couldn’t hear Your voice, I couldn’t see Your light

Carried away in this currеnt that I made
I’m tossing and turning and I can’t break away
I’m sinking benеath the water and the waves
The weight of the world creates the wake

Slowly, but surely
Silence filled my life
And surely, but swiftly
I couldn’t hear Your voice, I couldn’t see Your light
Oh, radiant soul, you make me whole
You tie me together and mend broken bones
Your glory shines through the raging sea that tosses and turns
But Your grace washes me, Your grace washes me
Your grace washes me
Break these chains, break these chains and set me free
Because I was a bitter man, I was a broken man the day that we met
I didn’t know anything, I didn’t know anything but sorrow and regret
Take me away from me and let me see

Who I can be, who I can be
So tear me apart, tear me apart, God
Give me a new heart, God would You give me a new heart?
Your glory shines beyond what we see
Beyond our eyes, through eternity
So carry me away

Carry me away by Your love, by Your grace
Carry me away, I’m carried away
Carry me away
Carry me away

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.