Skip to main content

geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.

 

ZAO – Xenophobe

| Renco Schoemaker |
Al sinds 1994 brengt Zao pakkende metal uit. Inmiddels geen christelijke band meer, maar ook met The Well-Intentioned Virus pakken ze je aandacht.

Jarenlang was Zao één van de meest populaire christelijke metalbands onder het Solid State label. Ze bestaan al sinds 1994 (!). Inmiddels beschouwt Zao zich niet meer als christelijke band. Frontman Scott Mellinger is atheïst, maar verscheen meerdere keren op de Pastor with No Answers Podcast (zie onderdaan). In 2009 bracht hij met Zao het album Awake? (4/5 op JFH) uit. Na veel jaren van inactiviteit verscheen daar vorig jaar de langverwachte volgende plaat: The Well-Intentioned Virus (4/5 op JFH). Zware metalen en teksten, maar wel teksten die aan het denken zetten. Scott is een welbespraakte man die ook op dit album een goed punt maakt: “As believers we shouldn’t be out doing the very things we speak or preach against.”. In het nummer Xenophobe gaat het hier ook over, met een sneer naar Trump. De volgende keer weer wat meer ingetogen muziek. Promise.

Video

Songteksten

Never cut by thought or thesis
Evoked by hollow, rabid speeches
That clot up and fall to pieces
Turns into birds that spread diseases

It turns to chemical meditation,
It turns to paranoia and frustration,
It turns to gray rotting teeth,
It turns to entitled, hateful beliefs

Implant a thought, sow the seed
Groom xenophobic racist steeds
Loud and dumb without folly
Shouting, “Stop evolving Uber Alles”

Logic and compassion regress to selfish superstitions

It must be hell to live in fear

Podcast

[soundcloud-master]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer over Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.