Skip to main content

#51 Deel van een geheel

Is het compliment nu vooral voor het deel zelf of voor het deel in dienst van het geheel?

Een vervolggesprek over geloofscomplimenten naar aanleiding van een reactie van een luisteraar. Hoe een compliment te ontvangen?
| Renco Schoemaker

Toegeven, we zijn niet bezig met het aantal luisteraars van onze podcast. Het is wel een vraag die veel mensen stellen, maar het boeit ons simpelweg niet. We doen dit vooral voor onszelf en maken ons geen illusies over het ‘bereik’ dat we er mee hebben. Maar áls er dan iemand reageert op een aflevering is het leuk daar ook mee aan de slag te gaan. En dat is precies wat we in deze aflevering deden.

Show notes

Na aanleiding van een reactie van luisteraar Marjan (ze was in aflevering 44) hadden Dick en Renco het gevoel dat het gesprek over geloofscomplimenten nog niet helemaal klaar was. Daarom vandaag een vervolg waarbij het vooral gaat over in hoeverre je het compliment ontvangt om je eigen inspanning/talent, of de bijdrage die je daarmee deed aan een geheel dat jezelf overstijgt.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.