geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#14 Kerkhopper

De laatste aflevering van dit seizoen gaat, heel bescheiden, over de ideale kerk

Dick en Renco gaan aan de hand van een artikel van Alain Verheij in gesprek over de ideale kerk en hun persoonlijke kerkpad. Seizoensafsluiter!
| Renco Schoemaker | Reageren

Deze week weer de vertrouwde stem van Dick in de podcast, na een uitstapje in aflevering 13. Een gesprek over wat die ideale kerk nu precies is of kan zijn. Aanleiding vormt een artikel van Alain Verheij (30) op volzin.nu over de kerken die hij door zijn leven heen bezocht. In de samenvatting staan het volgende: De protestantse dorpskerk was hem op den duur te stijf, de evangelischen bleken te enthousiast, de Nederlands-gereformeerden te conservatief, de vrijzinnigen te weinig traditioneel.
We hopen je in september weer te treffen!

“Je bent christelijker dan christelijk op zo’n weekend, maar de maandag daarna haalt het gewoon niet bij die zondag.”

#14 Kerkhopper

Show notes

Voor deze laatste aflevering van dit podcast seizoen lazen Dick en Renco beide een recent artikel van Alain Verheij waarin hij zijn kerkpad beschrijft. Waren waren redenen om een kerk te verlaten en wat trok dan zo in een nieuwe kerk? Ze vertellen over hun eigen kerkpad – die heel wat minder kerkhops bevat – en bespreken hoe volmondig lid te blijven, ondanks teleurstelling zo nu en dan.

(o ja, check ook de blog van een week eerder over ditzelfde onderwerp)

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Blogs lezen

Podcast bewerken

Vul hier de titel van de podcast in. Begin daarbij het het episode nummer, bijvoorbeeld '#1 Heilig en profaan'. Ivm de opmaak van de site is een lange titel minder mooi. Benut dan vooral ook de ondertitel.

Vul hier de ondertitel van de podcast in. Bijvoorbeeld: In gesprek over wat de kerk anno 2020 nog te bieden heeft.

Vul hier de (tot lezen uitnodigende) introtekst van de podcast in. Deze tekst verschijnt boven de 'Verder lezen' knop. Bij voorkeur één alinea.

Vul hier optioneel een quote - zonder aanhalingstekens - uit podcast in, die je uitgelicht wilt zien. Wordt getoond boven de shownotes.

Plak hier de shownotes vanuit Anchor.

Plak hier de embed URL van de podcast episode. Log daarvoor in op anchor.fm en navigeer naar de juiste episode. Kopieer de 'embed code' en destilleer daar de URL uit. Een voorbeeld: https://anchor.fm/geloofsvoer/embed/episodes/1-Heilig-en-profaan-emk3dc

Upload (of selecteer) hier de afbeelding bij de podcast. De afbeelding moet 1800 pixels breed zijn en 1200 pixels hoog. Verder mag deze niet groter zijn dan 500kb en moet het een .jpg afbeelding zijn.

Vul hier de 'meta tekst' in bij de podcast. Deze tekst wordt getoond in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Maak de tekst zo lang mogelijk, maar niet langer dan 155 tekens. De tekst wordt óók gebruikt bij het plaatsen van de postcast op Facebook dus zorg dat het uitnodigt tot lezen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

  • Good Lord the Light

    Een gedicht van Christian Wiman: Good Lord the Light Uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Girou…
  • #12 Rationeel geloof

    Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
  • Dying Is Absolutely Safe

    Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek l…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021