geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

#13 Geest in de kerkdienst

In gesprek over uiteenlopende ervaringen rondom de Geest die in een kerkdienst veel of weinig ruimte krijgt

Een nieuwe aflevering van geloofsvoer gesprek over de ruimte die de Heilige Geest wel of niet krijgt in de kerkdienst. Een uitwisseling van ervaringen tussen Renco en, jawel, oudgediende Len.
| Renco Schoemaker | 1 reactie

Tjonge, dan is daar toch het moment waarvan je niet dacht dat het ook nog zou komen. Len keert terug naar geloofsvoer in de podcast! En dat niet alleen; hij bracht ook professionele apparatuur mee en mede daardroor werd het de eerste geloofsvoer gesprek podcast die opgenomen is in één ruimte. Het liep wel iets uit en ook na de edit gaan we ruimschoots over het halfuur heen. Het zij zo.

“Ik heb altijd een soort verlegenheid ervaren rondom de Heilige Geest en denk dat die verlegenheid er nog steeds is binnen veel kerkgemeenschappen.”

#13 Geest in de kerkdienst

Show notes

In deze aflevering gaan Renco en Lennert (jazeker, je leest het goed) in gesprek over de ruimte die de Geest krijgt of mag innemen in een kerkdienst. En al snel wordt duidelijk dat ze een nogal verschillende kerkelijke achtergrond hebben op dit gebied.

Deze aflevering is opgenomen met andere (betere) apparatuur en klinkt mogelijk anders dan je gewend bent. Hopelijk beter :)

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Blogs lezen

Podcast bewerken

Vul hier de titel van de podcast in. Begin daarbij het het episode nummer, bijvoorbeeld '#1 Heilig en profaan'. Ivm de opmaak van de site is een lange titel minder mooi. Benut dan vooral ook de ondertitel.

Vul hier de ondertitel van de podcast in. Bijvoorbeeld: In gesprek over wat de kerk anno 2020 nog te bieden heeft.

Vul hier de (tot lezen uitnodigende) introtekst van de podcast in. Deze tekst verschijnt boven de 'Verder lezen' knop. Bij voorkeur één alinea.

Vul hier optioneel een quote - zonder aanhalingstekens - uit podcast in, die je uitgelicht wilt zien. Wordt getoond boven de shownotes.

Plak hier de shownotes vanuit Anchor.

Plak hier de embed URL van de podcast episode. Log daarvoor in op anchor.fm en navigeer naar de juiste episode. Kopieer de 'embed code' en destilleer daar de URL uit. Een voorbeeld: https://anchor.fm/geloofsvoer/embed/episodes/1-Heilig-en-profaan-emk3dc

Upload (of selecteer) hier de afbeelding bij de podcast. De afbeelding moet 1800 pixels breed zijn en 1200 pixels hoog. Verder mag deze niet groter zijn dan 500kb en moet het een .jpg afbeelding zijn.

Vul hier de 'meta tekst' in bij de podcast. Deze tekst wordt getoond in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Maak de tekst zo lang mogelijk, maar niet langer dan 155 tekens. De tekst wordt óók gebruikt bij het plaatsen van de postcast op Facebook dus zorg dat het uitnodigt tot lezen ;-)

Reactie

 • Ha Renco,

  Heb een mooie uitdaging voor je: het volgen van de gratis e-cursus zoals die aangeboden wordt op lerenprofeteren.nl.
  es kijken of je verlegenheid met de Heilige Geest dan minder wordt.
  Durf je t aan?

  groetjes,
  Loes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

 • Good Lord the Light

  Een gedicht van Christian Wiman: Good Lord the Light Uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Girou…
 • #12 Rationeel geloof

  Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
 • Dying Is Absolutely Safe

  Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek l…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021