Skip to main content

Number Four

Vandaag een rustig, eenvoudig en instrumentaal nummer dat Renco deelt. Geen tekst, geen geschreeuw, maar alleen de eenvoudig van een repeterend gitaarloopje.
| Renco Schoemaker

Soms heb je nummers die in alle eenvoud de aandacht weten vast te houden. Ik ben een liefhebber van de mineur akkoorden (als tegenhanger van de majeur akkoorden) en zo’n nummer als Number Four van Nodes of Ranvier weet mij soms tot emotie te roeren.

Gitaarloopje

Qua techniek en diversiteit valt het in het niet bij het instrumentale werk van bands als Night Verses en God is an Astronaut, maar toch. Maar toch. Vooral deel twee van het nummer. Dat gitaarloopje vind ik zo mooi. De band Nodes of Ranvier bestaat overigens al geruime tijd niet meer, maar het is noemenswaardig dat ook zij succes boekten onder het Facedown Records label. Zoals zoveel bands in mijn muziekcollectie. Hoe dan ook, de albums Nodes of Ranvier (2003) en The Years to Come (2005) luister ik nog regelmatig. Kleine kans dat jij hetzelfde gaat doen; ik weet het. Mocht je het toch gaan doen: het is nummer 4 ;-)

Number Four

Video

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.