Skip to main content

Jesus’ Blood Never Failed Me Yet

Gavin Bryars & Tom Waits

Dick hoorde dit nummer vandaag voor het eerst en was tot tranen geroerd. Beluister het nummer Gavin Bryars & Tom Waits ook.
| Dick Sluiter

Dick hoorde dit nummer vandaag voor het eerst en was tot tranen geroerd. Prachtig in al zijn eenvoud.

40 dagen Heilige Herrie

Ik kreeg dit mooie initiatief in mijn inbox:

“Welke ontdekkingen doe jij door de crossovers tussen de eeuwenoude teksten en de popmuziek?

40 Dagen Heilige herrie is een samenwerking tussen Top2000-kerkdiensten en Heilige Herrie. Fred Omvlee en Corjan Matsinger hebben samen met enkele schrijvers de mooiste popnummers uitgezocht bij de Bijbelteksten van de Petrus kalender. Elke dag, vanaf 2 maart, kun je hieronder een vakje openmaken. Laat je daar inspireren en breng de discussie op gang.”

Vandaag dag 3:

Bijbeltekst: 2 korintiërs 5: 18-21. 

” Vers 19 – Het is God die door Christus de wereld met zich heeft verzoend: hij heeft de wereld haar overtredingen niet aangerekend. En ons heeft hij de verkondiging van de verzoening toevertrouwd.” 

Verwonderd vraag ik me af: wie is de zanger van de song geweest? Waar komt de onverwoestbare hoop in zijn stem vandaan? Ik hoor een dakloze man zingen, die een thuis gevonden heeft.

Jesus’ Blood Never Failed Me Yet

Video

“Jesus’ blood never failed me yet, Never failed me yet. Jesus’ blood never failed me yet, That’s one thing I know. For he loves me so.”

Lyrics

Jesus’ blood never failed me yet,
Never failed me yet.
Jesus’ blood never failed me yet,
That’s one thing I know.
For he loves me so.

Achtergrondinformatie

Bryars created Jesus’ Blood Never Failed Me Yet in 1971 from a recording made, with permission, of an unknown homeless man, who had been singing a hymn that he had improvised. He found the recording was in tune with his piano, and, listening to it and playing it back in the art department he worked in (where, as the tape was being looped, “the normally lively room was unnaturally subdued, and people were moving about much more slowly than usual, a few sitting alone, quietly weeping”), formed an orchestral accompaniment to the man’s voice. Here, it is played with American songwriter Tom Waits, who participated from his love of the piece alone, singing the lyrics in unison.

Bryars found out years later that the homeless man had died, meaning he would have never heard the final piece, but it has been cemented in Bryars’ discography since. (via Genius.com)

Iets meer over auteur Dick Sluiter

Dick is zo’n 35 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Hij is zeer geïnteresseerd in alles wat met religie te maken heeft, van kunst tot wetenschap en van traditioneel tot postmodern.

Categorieën

Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.