geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

Dying Is Absolutely Safe

Prachtige, ingetogen album closer op For Those That Wish To Exist

Vandaag een nummer dat Renco luisterde tijdens het wandelen. Rustig, ingetogen en met een prachtig kippenvel-einde. Repeat-one.
| Renco Schoemaker | Reageren

Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek luisteren toe. Heerlijk, úren wandelen en muziek luisteren. Jezelf onderdompelen en moois (her)ontdekken. Zo luisterde ik o.a. het nieuwste album van de band Architects – getiteld For Those That Wish To Exist – met daarop album closer (ofwel: laatste nummer) Dying Is Absolutely Safe. Heel mooi.

‘I’ve got a lot to lose’

Laat je overigens niet van de wijs brengen door zo’n wat deprimerende titel. In de muzikale genres waar ik verpoos is het nu eenmaal wat zwaarder op de hand allemaal. En nee, het is ook geen hard nummer. Eerder maakten ze o.a. de album All Our Gods Have Abandoned Us (2016) en Holy Hell (2018). Die hebben vele luisterbeurten gehad en alhoewel ik het laatste nummer in z’n algemeenheid minder sterk vind, springt het laatste nummer er uit. Vanaf ‘I’ve got a lot to lose‘ is het kippenvel en zonder remming is daar ook eenvoudig een traan. Iets zwaarder is daar ook Impermanence met die heerlijke gothy background vocals.

Dying Is Absolutely Safe

Video

“May all the beggars be blessed. Like angels with anhedonia. We’re all just doing our best. Repeating ‘there’s nothing left’.”

Lyrics

From the cradle to the grave
Destined to break like the waves
Existence is so threatening

It takes a fierce grace to crack us open
A moment sat with our sentencing
And the light comes flooding in
Oh, the light comes flooding in
When the leaves fall in the spring

May all the beggars be blessed
Like angels with anhedonia
We’re all just doing our best
Repeating ‘there’s nothing left’
That’s why we weed out the wonderers
Maybe there’s virtue in emptiness
But I still drown in distress
When the leaves fall in the spring

With the ravens here to stay
And the doves all flying away
Sedation feels so welcoming

In the subtle space there’s an endless ocean
But the devils sing and it’s deafening
What a world we’re living in
Oh, we’re never listening
When the leaves fall in the spring

I’ve got a lot to lose
But I won’t lie to you
And make believe sincerity
I’m praying for a remedy

Beloved distant blue
One day I’ll die for you
And swim in sweet serenity
‘Cause death is not my enemy

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Lyric post bewerken

Vul hier de titel van je lyric post in. Ivm de opmaak van de site is een lange titel minder mooi. Benut dan vooral ook de ondertitel.

Optionele ondertitel bij deze lyric post

Vul hier de (tot lezen uitnodigende) introtekst van je lyric post in. Deze tekst verschijnt boven de 'Verder lezen' knop. Bij voorkeur één alinea.

Kop boven de alinea achtergrond.

Schrijf hier over de achtergrond bij het gekozen nummer. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Plak hier (zonder aanhalingstekens) een stuk uit de lyrics dat je wilt uitlichten

Het uniek ID van de YouTube video, ofwel: de combinatie van tekens achter v=. Bijvoorbeeld: ?v=3PaPtCzKh1U. In dit voorbeeld vul je dus in: 3PaPtCzKh1U

Voeg hier de (complete) lyrics bij het nummer in. Omdat je deze waarschijnlijk kopieert van een site als genius.com, is het belangrijk dat je vóór het plakken van de tekst hieronder de optie 'Plakken als platte tekst' activeert. Het icoon: een clipboard met de hoofdletter t er op.

De (optionele) kop boven de optionele slotalinea.

Optionele slot alinea. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Upload (of selecteer) hier de afbeelding bij je lyric post. De afbeelding moet 1800 pixels breed zijn en 1200 pixels hoog. Verder mag deze niet groter zijn dan 500kb en moet het een .jpg afbeelding zijn.

Vul hier de 'meta tekst' in bij je blog. Deze tekst wordt getoond in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Maak de tekst zo lang mogelijk, maar niet langer dan 155 tekens. De tekst wordt óók gebruikt bij het plaatsen van je blog op Facebook dus zorg dat het uitnodigt tot lezen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

  • Good Lord the Light

    Een gedicht van Christian Wiman: Good Lord the Light Uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Girou…
  • #12 Rationeel geloof

    Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
  • Dying Is Absolutely Safe

    Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek l…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021