geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

When Justice Cracks the Sky

Een single van het nieuwe Fallstar album Sunbreather

Renco luisterde het nieuwe album Sunbreather van de band Fallstar en kón niet anders dan het nummer When Justice Cracks the Sky steeds opnieuw luisteren.
| Renco Schoemaker | Reageren

De één houdt van metal(core), de ander van hip-hop. In de muziek van Fallstar lopen beide genres in elkaar over, al blijft metalcore dominant. Zes jaar moest ik wachten op nieuw werk en het album Sunbreather stelt niet teleur. Ook qua teksten blijft het interessant; iets dat je niet kan zeggen van hip-hop nu-metal band P.O.D. Vandaag: When Justice Cracks the Sky.

Metalcore hip-hop

Fallstar is een vreemde eend in de (metalcore) bijt. Het is hard, maar regelmatig ook catchy én combineert met hip-hop. Dat lijdt wat mij betreft niet altijd tot succes, maar hun optreden jaren geleden op Christmas Rock Night (2015) is me goed bij gebleven. Wát een energie. Ze hadden toen net het album ‘Future Golden Age’ uitgebracht. Zes jaar later is daar nu Sunbreather. Het niveau van de eerste helft is fenomenaal, maar toegeven: daarna zakt het wat in. Dan nog steeds is het prettige muziek, maar ik veerde er niet van op zoals bij When Justice Cracks the Sky of King Lazer.

When Justice Cracks the Sky

Video

“It’s time to draw lines in the sand. If we wanna change tomorrow, we have to lead not follow”

Lyrics

I was born into empire

Slave state
Built by the hands and shredded red backs
Of black and brown brought here by another
Shockwaves felt from the past
Still play out in the culture
Cries of the exploited still resonate

When justice cracks the sky
Let it be the water inside the lungs of this machine
I wanna see it drown
Lay low the spire of conquest
Raise up the voices silenced
What we have are structures doomed to fail
This is divide
It’s time to draw lines in the sand
If we wanna change tomorrow, we have to lead not follow

Daily, knee on the neck and taunting, “Breathe! Breathe!”
Legion wears the skin of a mortal
Subjugate by design
Propagate denial
Ten thousand demons vile oppose the saints

When justice cracks the sky
Let it be the water inside the lungs of this machine
I wanna see it drown
Lay low the spire of conquest
Raise up the voices silenced
What we have are structures doomed to fail
This is divide
It’s time to draw lines in the sand
If we wanna change tomorrow, we have to lead not follow

Crimes fading out of sight
Break the night
Shadows scatter in the light

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Categorieën

Lyric post bewerken

Vul hier de titel van je lyric post in. Ivm de opmaak van de site is een lange titel minder mooi. Benut dan vooral ook de ondertitel.

Optionele ondertitel bij deze lyric post

Vul hier de (tot lezen uitnodigende) introtekst van je lyric post in. Deze tekst verschijnt boven de 'Verder lezen' knop. Bij voorkeur één alinea.

Kop boven de alinea achtergrond.

Schrijf hier over de achtergrond bij het gekozen nummer. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Plak hier (zonder aanhalingstekens) een stuk uit de lyrics dat je wilt uitlichten

Het uniek ID van de YouTube video, ofwel: de combinatie van tekens achter v=. Bijvoorbeeld: ?v=3PaPtCzKh1U. In dit voorbeeld vul je dus in: 3PaPtCzKh1U

Voeg hier de (complete) lyrics bij het nummer in. Omdat je deze waarschijnlijk kopieert van een site als genius.com, is het belangrijk dat je vóór het plakken van de tekst hieronder de optie 'Plakken als platte tekst' activeert. Het icoon: een clipboard met de hoofdletter t er op.

De (optionele) kop boven de optionele slotalinea.

Optionele slot alinea. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Upload (of selecteer) hier de afbeelding bij je lyric post. De afbeelding moet 1800 pixels breed zijn en 1200 pixels hoog. Verder mag deze niet groter zijn dan 500kb en moet het een .jpg afbeelding zijn.

Vul hier de 'meta tekst' in bij je blog. Deze tekst wordt getoond in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Maak de tekst zo lang mogelijk, maar niet langer dan 155 tekens. De tekst wordt óók gebruikt bij het plaatsen van je blog op Facebook dus zorg dat het uitnodigt tot lezen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

  • Good Lord the Light

    Een gedicht van Christian Wiman: Good Lord the Light Uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Girou…
  • #12 Rationeel geloof

    Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
  • Dying Is Absolutely Safe

    Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek l…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021