geloofsvoer.nl – voer voor gelovigen. Elke twee weken een blog of podcast van Dick en/of Renco. Lees en luister mee.  

Jesus From Texas

Lauren Daigle stond voor het eerst sinds 2018 niet meer bovenaan in de christelijke hitlijst met haar album Look Up Child. Haar opvolger? Een lhbt-muzikant.
| Dick Sluiter | Reageren

Recentelijk verscheen een opmerkelijk bericht. Lauren Daigle stond voor het eerst sinds 2018 niet meer bovenaan in de christelijke hitlijst met haar album Look Up Child. Haar opvolger?

LHBT

De nieuwe nummer 1 luistert naar de naam Semler met het album Preacher’s Kid. Semler is de artiestennaam van Grace Baldridge (30).

Maar des te opmerkelijker: Semler is een lhbt-muzikant. Ze is namelijk getrouwd met een andere vrouw. Waarom is dit opmerkelijk? Als een christelijke artiest zich, tot voor kort, niet aan de hetero-norm hield, betekende dit geen kans op succes in de christelijke muziekwereld. Er zijn voorbeelden van succesvolle artiesten (Trey Pearson, Vicky Beeching) die na hun coming out opeens geen enkele boeking meer ontvangen en bestookt worden met nare, persoonlijke berichten via sociale media.

Dit lijkt overigens een groter probleem te zijn in Amerika dan in Nederland.   Holy Hits de Podcast (EO) wijdde recentelijk twee podcasts aan kerk en uit de kast komen/LHBT+:

Holy Hits #5

Holy Hits #6

Expliciet

Ook bijzonder: Spotity heeft een Parental Advisory- label toegevoegd (explicit content). Semler heeft namelijk geen ‘eenvoudig, standaard’ worship album afgeleverd, maar een album vol vragen, verwijten en dus een incidenteel scheldwoord.

Het (korte) album (20min) is onder andere te beluisteren via Spotify.

Nieuwsgierig geworden? Luister en lees hieronder alvast naar Jesus From Texas.

Jesus From Texas

Video

“And I think about that now down the ballot. Of the ones I love and I don’t know yet. I voted for you”

Lyrics

*Stonewall: de Stonewall-rellen. Na jarenlang getreiter en geweld van de politie besluiten de bezoekers van homobar Stonewall (Greenwich Village, NY) terug te vechten. Een belangrijk gebeurtenis voor de holebi-gemeenschap, omdat er zelden met zulke grote aantallen weerstand werd geboden.

My mom turned eighteen in the 1960s
And she doesn’t remember Stonewall*
To be fair, she can’t have known I’d be her kid
That the bricks launched at police would compel me to exist
And I think about that now down the ballot
Of the ones I love and I don’t know yet
I voted for you

Oh, what a terrible honor it is
To watch the sky fall as a character witness
I spent the rest of the night freaking out
I had to get high just to put myself down
But I woke up for you

And I cut my hair because I’m worth it
And thesе days I believe in Bigfoot morе than God
‘Cause who’s he hurtin’?
I grew up a preacher’s kid cleaning up after communions
I know that a church is not a way to live
It’s a weekly reunion
My best friend found God, so we lost touch
I guess a Savior beats a friend who thinks you’re good enough
I hope she finds love and peace
And if her kid comes out, I hope that she calls me

Oh, what a terrible honor it’s been
To learn that my blessings are things you call sins
I’ll spend the rest of my life tearing down
The Jesus from Texas you put in a crown
But I won’t give up on you

 

Iets meer over auteur Dick Sluiter

Dick is zo’n 35 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Hij is zeer geïnteresseerd in alles wat met religie te maken heeft, van kunst tot wetenschap en van traditioneel tot postmodern.

Categorieën

Lyric post bewerken

Vul hier de titel van je lyric post in. Ivm de opmaak van de site is een lange titel minder mooi. Benut dan vooral ook de ondertitel.

Optionele ondertitel bij deze lyric post

Vul hier de (tot lezen uitnodigende) introtekst van je lyric post in. Deze tekst verschijnt boven de 'Verder lezen' knop. Bij voorkeur één alinea.

Kop boven de alinea achtergrond.

Schrijf hier over de achtergrond bij het gekozen nummer. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Plak hier (zonder aanhalingstekens) een stuk uit de lyrics dat je wilt uitlichten

Het uniek ID van de YouTube video, ofwel: de combinatie van tekens achter v=. Bijvoorbeeld: ?v=3PaPtCzKh1U. In dit voorbeeld vul je dus in: 3PaPtCzKh1U

Voeg hier de (complete) lyrics bij het nummer in. Omdat je deze waarschijnlijk kopieert van een site als genius.com, is het belangrijk dat je vóór het plakken van de tekst hieronder de optie 'Plakken als platte tekst' activeert. Het icoon: een clipboard met de hoofdletter t er op.

De (optionele) kop boven de optionele slotalinea.

Optionele slot alinea. Heb je meer dan één kop nodig in de start van je blog? Vul ze hieronder in met h3 (kop selecteren -> wijzig 'Paragraaf' naar h3).

Upload (of selecteer) hier de afbeelding bij je lyric post. De afbeelding moet 1800 pixels breed zijn en 1200 pixels hoog. Verder mag deze niet groter zijn dan 500kb en moet het een .jpg afbeelding zijn.

Vul hier de 'meta tekst' in bij je blog. Deze tekst wordt getoond in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Maak de tekst zo lang mogelijk, maar niet langer dan 155 tekens. De tekst wordt óók gebruikt bij het plaatsen van je blog op Facebook dus zorg dat het uitnodigt tot lezen ;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Populair op dit moment

  • Good Lord the Light

    Een gedicht van Christian Wiman: Good Lord the Light Uit de dichtbundel ‘Survival is a Style’ – Farrar, Straus en Girou…
  • #12 Rationeel geloof

    Op uitnodiging van mij keken we beide een aflevering van het programma Andries, met daarin als gast Jurjen van Houwelingen. Vervolgens ov…
  • Dying Is Absolutely Safe

    Afgelopen week liep ik weer eens een etappe van het Pieterpad. En met alle podcasts in de zomervakantiemodus kom je nog eens aan muziek l…

copyright © geloofsvoer.nl - 2013-2021