Skip to main content

#71 Geloven over de generaties heen

Dick en Renco in gesprek over generaties met terugkerende gast Marjan

Dick en Renco praten met Marjan over generaties. Waarom is het zinvol te weten tot welke generaties je behoort? Ook als het aankomt op geloof. Luister mee.
| Renco Schoemaker

Aan de vertrouwde keukentafel namen we een nieuwe aflevering op met luisteraar een ‘returning guest’ Marjan. Je kan haar kennen van aflevering #44. Ze zette ons aan het werk door vooraf een lijvig artikel te delen en met ons in gesprek te willen over geloven over generaties heen. Daarbij leerden Dick en ik ook over haar ‘vergeten generatie’ en hoe we, hopelijk, naar de toekomst toe de brug kunnen blijven slaan naar onze kinderen, ook of juist of het gebied van geloof.

Show notes

Een aflevering rondom generaties en hoe geloof overgebracht kan (moet?) worden van generatie tot generatie. Waarom lijkt dat de ene keer beter te lukken dan de andere keer? Dick en Renco praten erover met gast Marjan die je kan kennen van aflevering #44. Het blijkt best nuttig jezelf bewust te zijn van de generatie waartoe je behoort en wat die generatie typeert.

In de opname wordt gerefereerd naar een artikel op filosofie.nl https://www.filosofie.nl/ontketende-generaties/. En maak alvast kennis met generatie Alpha: https://youngworks.nl/blog/wat-weten-we-nu-over-generatie-alpha/

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.