Skip to main content

#70 Geloof dat dooft, en toch

Met long-time vriendin Anouk die iets deelt van haar afgenomen geloof(sleven)

In deze 70ste aflevering gaat Renco in gesprek met vriendin Anouk over hoe haar geloof over de jaren heen geleidelijk aan is gedoofd. En toch.
| Renco Schoemaker

“Wat zeg je als je kind vraagt: waarom mag je niet vloeken? Dat is lastig uit te leggen omdat ik niks heb om op terug te vallen.”

Iedereen kent het wel, van zichzelf of van anderen dichtbij: wat begon als een vurig en/of actief geloof in de jeugd dooft langzaam en soms heel subtiel uit over de jaren heen. Het overkwam ook Anouk, waarmee Renco al bevriend is vanaf begin middelbare school (en ook Annet; check #36). Ze gaan in gesprek over hoe en waarom dat gebeurt en wat dat in het nu betekent; mist er iets? Wat is dat dan? Anouk vertelt er open en eerlijk over – waarvoor dank!

Show notes

Iedereen kent het wel, van zichzelf of van anderen dichtbij: wat begon als een vurig en/of actief geloof in de jeugd dooft langzaam en soms heel subtiel uit over de jaren heen. Het overkwam ook Anouk, waarmee Renco al bevriend is vanaf begin middelbare school (en ook Annet; check #36). Ze gaan in gesprek over hoe en waarom dat gebeurt en wat dat in het nu betekent; mist er iets? Wat is dat dan? Anouk vertelt er open en eerlijk over – waarvoor dank!

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.