Skip to main content

#66 Met Daniëlle naar de kerk

Je kan haar kennen uit aflevering #61

In aflevering #61 verklapten we al dat Danielle wel eens mee wilde naar de kerk. In deze (extra lange) aflevering bespreking we hoe dat voor haar was.
| Renco Schoemaker

In de afgelopen afleveringen kwam Daniëlle al eens voorbij. Ten eerste in aflevering #61 waar Dick en ik met haar in gesprek gingen over geloof, ongeloof en onverschilligheid. Ten tweede in de opname met Bert (#63) die ging over het praten over je geloof – en dan vooral met niet-gelovigen. En op de valreep van het derde seizoen sluiten we in deze aflevering af met een nabespreking van een gezamenlijk kerkbezoek. Dat was de Verrijzeniskerk, en wel op zondag 2 juli. Daar bleek veel over te zeggen dus besloten we tot één lange (slot)aflevering. Zo, en dan nu eerst zomervakantie!

Show notes

Enkele dagen voor deze opname bezochten Danielle (uit episode #61) en Renco een kerkdienst in Zwolle. Danielle komt nooit in de kerk en Renco regelmatig. In deze extra lange, afsluitende aflevering van seizoen 3 verkennen ze welke indrukken het kerkbezoek achterliet bij haar (Dick luisterde de kerkdienst later terug). En dat levert een aantal interessante inzichten op, evenals vragen.

Waarom voelt Danielle zich een indringer? Welke aannames nam ze mee? Waarom zong Renco niet alles mee? Welk touw knoopte Dick aan de preek? Er zit niks anders op dan te luisteren…

(Fijne vakantie en tot in het najaar. Dan starten we aan seizoen 4 van geloofsvoer gesprek. Ook het geloofsvoer thuisgesprek zal dan starten.)

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.