Skip to main content

#61 Geloof, ongeloof en onverschilligheid

Waarom en wat gelooft de één wel en de ander niet? Een zoekend, eerlijk en open gesprek tussen Dick en Renco en gast Danielle over geloof en relevantie.
| Renco Schoemaker

Reeds lang geleden gepland, maar nog steeds was ook tijdens deze opname de audio-interface voor vier microfoons defect. Dus hadden we er maximaal twee tot onze beschikking. Renco en Danielle openen de opname waarna Dick het op het einde van Renco overneemt. Niet ideaal, maar naar wat edits alsnog een interessant gesprek dat zo binnen de 40 min grens paste. Ik ken Danielle al (lang) en had dus een voorsprong op Dick in het gesprek met Danielle, ook als het gaat om God, geloof en kerk. Aan het einde van de aflevering vertellen we nog iets over een komend experiment waar Danielle wel aan mee wilde werken. Heel sportief, vind ik!

 

Show notes

In deze aflevering gaan Dick en Renco in gesprek met Danielle. Zij vroeg zich af hoe beide heren zich nu tot het geloof zouden verhouden als ze niet gelovig waren opgevoed. Waarom en wat gelooft de één wel en de ander niet? En waarom speelt God voor Dick en Renco wel een betekenisvolle rol en haalt Danielle daarover haar schouders op? Een zoekend, eerlijk en open gesprek.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.