Skip to main content

#65 Geloofsgroei en de kerkdienst

Nogmaals in gesprek met Zwolse predikant Jos Douma

Dick en Renco gaan (wederom) in gesprek met de Zwolse predikant Jos Douma. Biedt de kerkdienst op zondag wel voldoende voor de veelgenoemde geloofsgroei?
| Renco Schoemaker

In de een kantoorruimte van de mooie Plantagekerk in Zwolle namen we nog een tweede aflevering op met voorganger Jos Douma. De ruimte was al opgewarmd tijdens de opname van de vorige aflevering, maar we hielden vol. En alhoewel ik probeerde en scherp en puntig in te gaan, wist Jos mijn vragen en kritiek goed te ‘beantwoorden’. En hij wierp weer nieuwe vragen op voor Dick en mij. Kortom: het was een opname zoals geloofsvoer gesprek ook bedoeld is toen we het startten. Hopelijk lukt het ons in het nieuwe seizoen zo nu en dan een predikant als gast in de podcast te verwelkomen (heb er al een paar op het oog).

Show notes

In deze aflevering uit Renco zijn teleurstelling over dat wat de kerk (niet) biedt om de vaak genoemde geloofsgroei te stimuleren en bereiken. Zwolse predikant Jos Douma draait er niet omheen en (h)erkent die teleurstelling, maar heeft daar ook het nodige aan toe te voegen. Met de inbreng van Dick (tevens kerkelijk werker) werd het wederom een opname die het beluisteren waard is. Zo menen wij.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.