Skip to main content

#63 Over je geloof praten: hoe?

Zoeken naar woorden die weergeven welke betekenis geloof heeft

Bert, Dick en Renco praten over woorden geven aan je geloof. Waarom is dat lastig? Is er voldoende gemeenschappelijke grond in gesprekken?
| Renco Schoemaker

Vanuit de ideale podcast studie in Deventer namen Bert, Dick en ik nog een aflevering op. Helaas moesten we het zonder Lennert doen dit keer. Ik bracht het onderwerp in naar aanleiding van aflevering 61 langs de volgende drie vragen:

  • Met welke motivatie start je zelf een gesprek over God, je geloof of kerk met iemand die niet gelovig is?
  • In hoeverre lukt het woorden te geven aan wat voor jou de essentie is van je geloof in God (en daar zo iets van over te brengen)?
  • Welke gemeenschappelijke grond is er vanuit jouw persoonlijke ervaring in dit soort gesprekken?

Zoals dat gaat in een gesprek komt niet alles in bod, maar komen er juist weer andere zaken wél aan bod. Al met al een geslaagd gesprek, stelde Dick op de terugweg vast (‘een goede wedstrijd’). Eens. Met dank aan Bert.

Show notes

Vanuit de podcast studio in Deventer praten Dick en Renco nog door met Bert over ‘over je geloof praten’. Waarom is dat met niet-gelovigen toch vaak wat lastig? In de eerste plaats omdat wij als gelovigen zelf over (taal)barrières heen moeten en soms worstelen om essentiële kanten van ons geloof woordelijk over te brengen (luister ook #61).

Bert vertelt hoe hij door de jaren heen veranderd is op dit gebied en Dick haalt de discussie aan die ontstond tussen Renco en Daniëlle nadat de microfoon voor aflevering 61 al uit stond… Al met al meer dan genoeg redenen om (weer) te luisteren, toch?

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.