Skip to main content

#46 Schuld, vergeving en verzoening

Renco las een filosofisch getint boek over schuld(gevoelens) dat leidde tot deze aflevering.

In deze aflevering wederom een gesprek tussen Lennert, Dick en Renco. Dit keer gaat het over schuld(gevoelens), vergeving en verzoening. Zware kost toegankelijk gemaakt, hopen we.
| Renco Schoemaker

Aflevering #45 en deze werden achter elkaar opgenomen in de podcaststudie van zwager Len, in Deventer. Wij praten dus gewoon door afgezien van een korte pauze, maar jij als luisteraar hebt er tenminste twee weken tussen zitten. Dat blijft een vreemde gewaarwording: de tijd tussen opnemen en online zetten. Bij sommige gesprekken zit daar best lang tussen omdat je dan in het vooruit werkt teneinde de frequentie van een tweewekelijkse podcast te kunnen waarmaken – ook als het opnemen een keertje niet uitkomt. Enfin, veel plezier met deze. Later zal ik nog meer schrijven over schuld(ig).

Show notes

In deze langste aflevering ooit praten Lennert, Dick en Renco over het onderwerp schuld. Dit naar aanleiding van een boek dat Renco daarover las en waar hij al over schreef op de blog. Vanuit schuld belanden ze bij spijt, bekentenis en vergeving om vervolgens een wezenlijke vraag te stellen omtrent verzoening. In het gesprek gaat het zowel over schuld, vergeving en verzoening tussen mensen als tussen mensen en God.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.