Skip to main content

#41 Geloofsgroei door de preek?

Hoe kan de inhoud en vorm van de preek meegroeien met geloof naarmate je ouder wordt?

In deze aflevering gaan Lennert en Renco in gesprek met Bert – Lennerts vader – over de preek. Wat mogen en kunnen we er van verwachten?
| Renco Schoemaker

In aflevering 38 kon je horen dat er een tweetal opnames verloren waren gegaan door – zo bleek later – een crappy micro SD kaartje. In het staartje van de zomervakantie namen we, Lennert, Bert (de vader van Lennert) en ik, opnieuw twee afleveringen op. Een tweeluik over geloofsgroei, of – ontwikkeling zoals ik het zelf liever noem. Dit eerste deel gaat over de rol van de preek daarin en over twee weken volgt het deel dat ingaat om leeftijd.

Show notes

Deze aflevering – deel één van een tweeluik – is de herkansing van wat voor de zomer mislukte: een gesprek tussen Lennert, zijn vader Bert (debutant) en Renco. Ze hebben over volwassen(er) worden in je geloof en wat je daarbij redelijkerwijs kunt en mag verwachten van de preek. Want valt die niet vaak gewoon heel erg tegen? En waarom groeit het ‘niveau’ van de preek niet mee, over de jaren heen? Bert bleek zeer bereid met ons over deze vragen in gesprek te gaan!

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.