Skip to main content

#86 Gelatenheid en gedrevenheid

Jaco neemt Dick en Renco mee in zijn gedachten over gelaten en gedreven in het (geloofs)leven staan.

Dick en Renco gaan in gesprek met een reflecterende Jaco over wijsheid in gelatenheid en gedrevenheid in de kerk en het leven.
| Renco Schoemaker

Jaco en zijn vrouw Steinie kwamen recent weer in de buurt van Zwolle wonen nadat ze ruim een decennium geleden er vandaan verhuisden. Dat gaf aanleiding tot een bezoek aan hun nieuwe woning met prachtig landelijk uitzicht. Na koffie en lekkers togen we naar Jaco’s studeer- en werkkamer die zijn voltooiing naderde om eens van gedachten te wisselen over het belang van wat mensen doen, en/of hoe mensen het doen. De opname liep wat uit de tijd dus ik heb er wat in geknipt. Dat had er ook mee te maken dat even even de tijd nodig hadden elkaar in het onderwerp te vinden. Dank voor een interessante en geleefde analyse, Jaco!

Show notes

De (kerk)gemeenschap bestaat uit zeer verschillende mensen. Verschillend op diverse vlakken, maar verenigd rondom een geloofsovertuiging. En vaak ook rondom een bepaalde beleving van die overtuiging. Sommigen zijn in hun lidmaatschap gelaten, ofwel: kalm en zonder verzet en berustend. Anderen zijn het tegenovergestelde: ze zijn gedreven, ofwel door ‘innerlijke drang geleid’.

Renco en Dick gaan in gesprek met Jaco die reflecteert op beide variaties in zijn (geloofs)leven. Maakt het uit wat we doen? Maakt het uit hoe we het doen? Maakt het uit?

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.