Skip to main content

#85 De rol van muziek in de kerk

Gast Adri neemt Dick en Renco op innemende wijze mee naar de rol van muziek in de kerk(dienst)

Dick en Renco bespreken met Adri de mooie en lastige kanten van muziek in de kerk(dienst). Soms klopt een dienst gewoon helemaal, toch?
| Renco Schoemaker

In de ochtend een podcast met Ad (#84) over bevindelijkheid en in de avond deze podcast met Adri over muziek in de kerk. Twee geslaagde gesprekken. Adri weet wel wat van muziek en als lid van dezelfde kerkgemeenschap geniet ik als luisteraar en deelnemer in wat hij (en anderen) muzikaal voorbereiden voor de kerkdiensten. De ene keer is dat uitbundig en de andere keer is dat ingetogen. Verschillende instrumenten komen aan bod. Die afwisseling kan ik erg waarderen. Dus ik was blij dat Adri dit onderwerp aandroeg voor geloofsvoer gesprek.

Show notes

Gast Adri debuteerde in een podcast, maar dat zou je hem niet geven. Hij neem Dick en Renco innemend mee in de rol van muziek in de kerk(dienst). Daar blijkt nogal wat achter te zitten. Een argeloze kerkganger zou er zo aan voorbij kunnen gaan. Behalve in die diensten dat alles klopt.. Adri vertelt ook hoe het soms lastig rekening houden is met alle kerkgangers die nogal verschillende muzikale voorkeuren (en overtuigingen) meebrengen.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.