Skip to main content

#84 Bevindelijkheid. Wat is dat?

Dick en Renco praten met Ad over wat nu eigenlijk bevindelijkheid is. Wat en hoe doet God mensen bevinden?
| Renco Schoemaker

Al langer wilde ik eens podcasten over het begrip bevindelijkheid omdat ik het nooit kon (kan) pakken. Wat doet God mensen bevinden? Dat lijkt me sowieso een zeer particuliere, individuele aangelegenheid. Ook de nadruk op een duidelijke bekering speelt een rol. Het deed mij denken aan mijn gesprekken met evangelische christenen die een nadruk leggen op een persoonlijke relatie met God – veelal met een bekeringsverhaal. Maar toch lijken mijns inziens evangelische christenen en bevindelijke christenen in veel opzichten níet op elkaar. Hoe zit dat? Na deze opname begrijp ik er iets meer van. Hopelijk jij na het luisteren ook. Dank aan Ad die met ons dit onderwerp wilde aansnijden.

Show notes

Door een onderwerp en titel als deze te kiezen zie je dat we niet primair bezig zijn met het aantal luisteraars te zien groeien. Tenminste, we denken dat zo’n stoffig woord je niet direct doet abonneren op onze podcast. En toch. Dick en Renco vonden Ad bereid hierover het gesprek aan te gaan. Wat is bevindelijkheid? En waarin lijkt een ‘bevindelijk-gereformeerde’ christen op een ‘evangelische’ christen? Dat en meer hoor je in deze aflevering.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.