Skip to main content

#82 40dagentijd – de haan die kraait

Aflevering zes van zes als opmaat naar Pasen.

Deze laatste aflevering van het zesluik gaat over de veroordeling van Jezus én die van Petrus: door de haan. Zelfbehoud versus zelfopoffering.
| Renco Schoemaker

Vorige week noemde ik al dat het tempo van een wekelijkse podcast eigenlijk niet bij te houden is. In dat opzicht ben ik blij dat Pasen voor de deur staat (nog één week!). Tegelijkertijd sluit ik mij aan bij de slotwoorden van Dick: het maken van deze series was leerzaam, verrijkend en verdiepend. Daarnaast hebben we ook kunnen lachen waarvan ik hoop dat mensen zich er niet (teveel) aan gestoord hebben. Inmiddels heb ik al een ander project bedacht, maar daarover zeg ik gewoon niks zodat er ook geen druk is.

Show notes

Het einde van de veertigdagentijd is praktisch daar. Nog één keer wisselen Dick, Evert Jan en Renco van gedachten over (vooral) Petrus. Evert Jan merkt op dat je zou kunnen zeggen dat er zich twee hoorzittingen afspelen: eentje waarin Jezus wordt veroordeeld door Sanhedrin en eentje waarin Petrus wordt veroordeeld door de haan. Al is de daaropvolgende straf natuurlijk onvergelijkbaar. Petrus is gericht op zelfbehoud terwijl Jezus het tegenovergestelde doet.

Lees ook verder bij Bible Basics.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.