Skip to main content

#81 40dagentijd – zonder het zwaard

Aflevering vijf van zes als opmaat naar Pasen.

Petrus grijpt naar het zwaard om Jezus te verdedigen tegen zijn arrestatie. Maar het is Jezus zelf die de-escaleert: zonder het zwaard.
| Renco Schoemaker

Op een woensdagochtend namen we, Dick Evert Jan en ondergetekende, de laatste twee afleveringen van dit zesluik op. Enerzijds ligt het tempo van een wekelijkse podcast (te) hoog, maar anderzijds was het wel erg boeiend én leuk om samen te doen. Maar ja, het gesprek voorbereiden, voeren (en opnemen) is nog niet alles. Het monteren en inplannen voor publicatie vraagt ook nog wat. In dat opzicht zie ik dubbel uit naar Pasen: Jezus die zelfs de dood overwint én weer terug naar de reguliere podcastfrequentie van eens per twee weken ;-)

Show notes

Het einde van de veertigdagentijd komt in zicht en daarbij ook wat zal moeten/gaan gebeuren: Jezus’ sterven. Dick, Evert Jan en Renco hebben het in deze aflevering over Petrus die naar het zwaard wil grijpen om Jezus te verdedigen wanneer ze hem komen arresteren. De kus van Judas speelt daarbij een belangrijke rol: de Romeinen wilden geen escalatie. Maar het is Jezus zelf die dat net op tijd voorkomt?!

Lees ook verder bij Bible Basics.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.