Skip to main content

#79 40dagentijd – Pétrus ziet het

Aflevering drie van zes als opmaat naar Pasen.

Predikant Evert Jan heeft het met Dick en Renco weer over Petrus. Maar dit keer op een heel andere manier: hij ziet Jezus immers echt.
| Renco Schoemaker

Aflevering drie en vier namen we op een avond op in dezelfde kerk in Zwolle met dit keer allerlei gezellig bedrijvigheid van een koor op de achtergrond. Daar gaat iets vanuit hoor: bedrijvigheid in een kerk los van de zondagse diensten. Of dat nu een koor is, een groep jongeren of de lokale naaiclub. Enfin, in deze aflevering bracht Evert Jan voor mij nieuwe perspectieven in op een zo bekend bijbelgedeelte. Dat deed hij al wel eens eerder, maar in deze aflevering hoor je misschien zelfs het kwartje wel vallen.

Show notes

Nu we in veertigdagentijd zijn staan we in een reeks van zes (wekelijkse) afleveringen hierbij stil. Ook in deze aflevering staat Petrus centraal en Dick, Evert Jan en Renco moeten Petrus nu wel de nodige credits geven: hij ziet het. De mensen zien het niet, maar hij wel. Petrus krijgt in de gaten dat Jezus niet alleen wonderen verricht, maar ook laat zien dat er een andere werkelijkheid is/komt. En Jezus complimenteert hem daarmee. Een (hopelijk) boeiend en leerzaam gesprek.

Lees ook verder bij Bible Basics.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.