Skip to main content

#78 40dagentijd – hoe aanvaarden?

Aflevering twee van zes als opmaat naar Pasen.

Renco en Dick gaan in de veertigdagentijd wederom het gesprek aan met predikant Evert Jan. Vandaag over de voetenwassing van Jezus bij Petrus.
| Renco Schoemaker

Deze tweede aflevering namen wij direct na de eerste aflevering op. We verbazen ons over Petrus die rond dat voeten wassen rare dingen zegt. Maar ja, dat is makkelijk praten als je achterwaarts de geschiedenis in leest, toch? Gaandeweg komen we op de vraag hoe vergeving te aanvaarden. Een niet te onderschatten aspect van het christelijke geloof, temeer in de veertigdagentijd.

Show notes

Nu de veertigdagentijd weer is gestart staan we hier in een reeks van zes (wekelijkse) afleveringen bij stil. Vandaag gaan Dick, Evert Jan en Renco wederom in gesprek over Petrus die maar niet lijkt te begrijpen waar de symboliek van de voetenwassing voor staat – is dat gek? En gaandeweg komt de vraag over de aanvaarding aan bod: Judas kan geen vergeving aanvaarden, maar Petrus ‘de Rots’ wel.

Lees ook verder bij Bible Basics.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.