Skip to main content

#77 40dagentijd – dubbel verraad

Aflevering één van zes als opmaat naar Pasen.

Renco en Dick gaan in de veertigdagentijd wederom het gesprek aan met predikant Evert Jan. Vandaag over het verraad van Petrus (en Judas).
| Renco Schoemaker

Vorig jaar beviel benaderde predikant Evert Jan ons voor het maken van enkele podcastafleveringen in de lijdenstijd. Dit jaar noemen we het de veertigdagentijd en maken we zes ipv vier afleveringen. Opgenomen in setjes van twee in de werkkamer van Evert Jan in de Stinskerk in Zwolle. En voor geloofsvoer gesprek was het nieuwe, zo realiseerde ik mij, dat we in de opname uit de bijbel lazen. Mooi vond ik dat wel. Volg Petrus met ons in deze serie van zes met vandaag dus de aftrap.

Show notes

Nu de veertigdagentijd weer is gestart kozen we er, net als vorig jaar, voor hier in een reeks afleveringen bij stil te staan. Dick en Renco gaan wederom het gesprek aan met predikant Evert Jan. In deze eerste van zes afleveringen gaat het over het verraad (verloochening) van Petrus na het eerdere verraad van Judas. Jezus weet van beide en reageert verschillend. Wat leert ons dat in het hier en nu wanneer we zelf tekortschieten?

Lees ook verder bij Bible Basics.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.