Skip to main content

#76 De dalende relevantie van Jezus

Renco en Dick gaan nogmaals gesprek met Lennert en zijn vader Bert. Nu over de relevantie van Jezus.

Hoe inspirerend, populair en relevant is Jezus anno nu? De EO deed er onderzoek naar en Dick, Lennert, Bert en Renco bespreken de uitkomsten.
| Renco Schoemaker

Onder het genot van een (speciaal)biertje, een stukje harde worst en mijn irritante hoestje namen we op dezelfde avond nog een aflevering op. Want ja, het rijden naar de podcaststudio in Deventer moeten wel lonen natuurlijk. Gelukkig hoeven we daar nooit aan te twijfelen. Dick en ik hadden een geanimeerd en serieus gesprek met Lennert en zijn vader Bert. Bij doorvragen blijken we allemaal net anders te reageren op berichten – zoals die van dit onderzoek – dat de kerk alleen maar slinkt evenals het (christelijk) geloof.

Show notes

Vanuit de podcaststudio in Deventer namen Dick, Lennert, Bert en Renco nog een aflevering op. Er stond en lekker biertje op tafel en Renco blijf maar irritant hoesten. Maar het ging ook over de afnemende inspiratie en relevantie van Jezus, aldus een recent EO onderzoek. Een woord als vergeving bungelt onderaan het lijstje van christelijke waarden. Nu kan je stellen dat onze maatschappij grotendeels is gebouwd op christelijke fundamenten, maar wat hebben we daar aan als weinigen dat nog weten of onderkennen? Hoe moet het verder?

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.