Skip to main content

#74 Gebed organiseren – waarom?

Gebedsbeweging WakeUp Deborah brengt ouderen en jongeren in contact met elkaar rondom bidden.

Dick en Renco praten met Saskia over het waarom en de kracht die uit kan gaan van gebed. Is gebed nodig? Speciaal voor tieners?
| Renco Schoemaker

Toegeven, tevreden ben ik niet over de geluidskwaliteit van opnames die we maken bij mij thuis aan de keukentafel. Daar wil ik dit jaar een betere oplossing voor bedenken. Enfin, het was niettemin gezellig met Dick en Saskia over een onderwerp dat me wel wat spanning geeft, zo nu en dan. Enerzijds meen ik dat ik wat onvolwassen ideeën over de ‘werking’ van gebed heb afgeschud, maar anderzijds voelt het als iets waarin ik tekortschiet als gelovige. Je hoort er wat van terug in deze opname.

Show notes

In deze eerste aflevering van 2024 gaan en Renco in gesprek met Saskia van gebedsbeweging WakeUp Deborah die ouderen en tieners aan elkaar verbindt in het gebed. Wat is de gedachte achter deze vorm van ‘georganiseerd bidden‘ (zoals Renco in 2019 schreef) vragen beide heren zich af. Saskia weet wel raad met hun vragen en terloops komen ook andere vragen rondom bidden ter sprake.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.