Skip to main content

#73 Ouder worden en de kerk

Voor het eerst een (veel) oudere gast in de podcast om te praten over kerk en ouder worden.

Renco gaat in deze laatste aflevering van 2023 in gesprek met Ab (88 jaar) over het ouder worden in, met en zonder de kerk. Boeiend!
| Renco Schoemaker

Op locatie opgenomen bij Ab thuis aan de ‘keukentafel’ na een kort voorgesprek. Ab was wat gespannen vooraf en dat merk je ook aan het begin van de opname. En als je het gesprek helemaal afluistert hoor je ook dat het hem enorm meeviel en dat hij het met plezier deed. En dat geldt ook voor mij. Misschien in de toekomst maar eens vaker een veel ouder iemand benaderen. Het levert weer andersoortige (geloofs)gesprekken op. Tot volgend jaar!

Show notes

Dit is een bijzondere aflevering omdat Renco in gesprek gaat met een gast van 88 jaar: Ab. Ze praten over de rol(len) die Ab had in de kerk in zijn leven en hoe dat veranderd is met het verstrijken van de jaren. Ouderling of pastor zijn anno nu is niet meer hetzelfde als tientallen jaren terug en dat is in sommige opzichten maar goed ook, maar in andere opzichten is er iets om naar terug te verlangen. Luister mee naar de laatste aflevering van 2023!

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.