Skip to main content

#72 Hoe de Bijbel (niet) te lezen

Een leerzaam gesprek waarin Dick en Renco in gesprek gaan met gast Irma.

Dick en Renco duiken in deze aflevering met gast Irma in het lezen van de Bijbel. Dat valt soms nog niet mee dus wat tips zijn welkom. Hoe wel en hoe niet lezen?
| Renco Schoemaker

Aan de keukentafel mocht ik naast Dick ook Irma welkom heten. Irma en ik zitten in dezelfde kerkgemeente en ten tijde van het opnemen volgde ik een reeks van vijf avonden over de grote lijnen in het oude testament van de Bijbel. Die avonden zijn georganiseerd en voorbereid door Irma en onze predikant Evert-Jan waarmee Dick en ik eerder ook podcasts opnamen. En alhoewel Dick die avonden niet bezocht is dit onderwerp natuurlijk aan hem alsnog goed besteed. Een leuk gesprek over een boeiend onderwerp, al zeg ik het zelf ;-)

Show notes

Een gezellige en leerzame aflevering waarin Irma Dick en Renco meeneemt in het lezen van de Bijbel. Want geef toe, dat is regelmatig een knap lastig boek, toch? En bestaat uit vele boeken in verschillende ‘genres’. Hoe voorkom je dat je voorbij gaat aan die genres en de tijd en (oorspronkelijke) doelgroep? Ze hebben het ook over de Bijbel lezen samen met anderen: voor- en nadelen. Al met al genoeg reden weer te luisteren.

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.