Skip to main content

#64 De waarachtige God – hoe zit dat?

In gesprek met Zwolse predikant Jos Douma

Dick en Renco gaan in gesprek met de Zwolse predikant Jos Douma over de waarachtige God. Wat bedoelt hij daarmee en waarom is dat niet óók een godsbeeld?
| Renco Schoemaker

Bewapend met een nieuwe auto interface (de vorige overleed enige tijd terug) was de techniek weer in orde voor het opnemen van een driegesprek. Ditmaal weer in de Plantagekerk in Zwolle en wel met predikant Jos Douma. Jos is online goed vindbaar en na het beluisteren van zijn prekenserie over twaalf eenvoudige woordjes zat ik met vragen rondom de waarachtige God. Nou, daarover wilde hij wel in gesprek met Dick en mij. Et voila, hierbij de opname. En over twee weken volgt nog een opname met Jos omdat we er twee achter elkaar opnamen. Met daartussen even tijd de ramen open te zetten tegen de oplopende temperatuur..

Show notes

In deze aflevering gaan Dick en Renco in gesprek met de Zwolse predikant Jos Douma over zijn online cursus ‘Leven met God vanuit 12 eenvoudige woorden’ die ook als prekenserie als podcast te beluisteren is. In deel 8 over het eenvoudige woordje ‘Nee’ heeft Jos het over godsbeelden en de waarachtige God en Renco vraagt zich af: kan je over die waarachtige God niet precies hetzelfde zeggen: het is een Godsbeeld? Wat bedoelt hij met de waarachtige God in zijn preek?

Luister deze aflevering op YouTube

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is krap 40 jaar, man en vader van twee. Hij is ouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en podcasts maken. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.