Skip to main content

#62 Lichaam én/óf geest?

Over de zin en onzin van dit dualisme

Een dominee op een verjaardag met een wijntje of biertje – gewoon of ongewoon? En waarom dan? Bert, Lennert, Dick en Renco duiken er eens in.
| Renco Schoemaker

Opgetogen togen we naar Deventer terwijl Dick en ik onderweg alvast de intro opnames op de mobiele opnameapparatuur. In Deventer wachtten Lennert en (zijn vader) Bert op ons. Nadat Bert voor Dick meer werd dan de man van Aviko, en Dick meer dan de kerkelijk werker voor Bert konden we beginnen. Lennert plugde nog even zijn podcast ‘Door Dik & Dun‘ (gaat dat luisteren) en toen nam Bert ons mee in het dualisme tussen het lichamelijke (ondergewaardeerd) en het geestelijke (overgewaardeerd) langs het voorbeeld van de dominee die, onaangekondigd, een verjaardag bezoekt. Met bijpassend ongemak. Herkenbaar? Luister dan zeker mee.

Show notes

Na het eerdere experiment (#54) weer een opname met maar liefst vier stemmen. Dick en Renco gaan in gesprek met Lennert en zijn vader Bert over de ogenschijnlijke, strikte scheiding tussen het lichaam en de geest. Is dat altijd zo geweest? Waar komt dat onderscheid vandaan, en kunnen ze binnen het christelijk geloof goed naast elkaar bestaan? Het zijn vragen die Bert stelde en samen met ons probeert te beantwoorden.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.