Skip to main content

#60 De weduwen en wezen van nu

Renco in gesprek met debutant Job over Jakobus 1:27: de weduwen en wezen plus de oproep niet aan de wereld gelijk te worden. Wat betekent dat allemaal anno nu?
| Renco Schoemaker

Vandaag een nieuwe stem in de podcast: Job! We kennen elkaar al vanaf de basisschool en hebben altijd, in meer of mindere mate, contact gehouden. Wat daarbij helpt is dat we in dezelfde wijk wonen, soortgelijk werk doen en overlappende interesse hebben. O ja, we gaan ook beide naar de kerk, alhoewel een heel verschillende. Al met al werd het hoog tijd eens ‘on air’ met elkaar in gesprek te gaan. En de Midjourney AI heb ik een plaatje laten maken bij de titel van deze aflevering.

Show notes

In deze aflevering is Job te gast en hij wilde het graag hebben over de weduwen en wezen. In Jakobus 1:27 lezen we er over als uitleg van de ‘ware en reine godsdienst’ naast de oproep niet gelijkvormig aan deze wereld te worden. Job en Renco verkennen hoe aan die oproep gevolg te geven is anno nu en wat daarbij afleidt.

Iets meer over auteur Renco Schoemaker

Renco is ruim 35 jaar, man en vader van twee. Hij was eerder jeugdouderling in zijn gemeente in Zwolle. Hij mag graag fietsen, hardlopen, tv series kijken en bloggen. Luistert tot slot graag naar harde christelijke herrie.

Abonneren

Je kan onze podcast ‘geloofsvoer gesprek’ hier beluisteren op onze blog of je abonneren via je favoriete podcast app. Wat jij wil.

Liever eens per maand alle blogs en podcasts per mail ontvangen? Ook dat kan, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.